Kurser2019-03-04T14:03:16+00:00

Våra yogakurser är till för dig som vill fördjupa dig inom en specifik yogaform, börja ifrån grunden och successivt bygga på med kunskap, styrka och uthållighet.

I kurserna har vi möjlighet att väva in lite mer teori och fördjupa kunskaperna och anpassa upplägget efter gruppens behov.

Du anmäler dig via vårt formulär nedan.

Har du årskort eller varit autogiro-medlem i över 1 år erhåller du 20% på våra kurser

Kurs & eventanmälningar är alltid bindande.

Inbetalt belopp betalas ej tillbaka. Vid sjukdom betalas avgiften tillbaka vid uppvisade av läkarintyg.

Höstens kurser

Hathayoga Grundkurs, 7 onsdagar
Hathayoga fortsättning 7 torsdagar
Gravidyoga, 7 tisdagar
Senioryoga kurs, 7 torsdagar
Fördjupnings kurs i Yoga & Wellness-MyCore Essential 8 söndagar – 2019
Mamma & Babyyoga, 7 onsdagar

 

 

 

Hathayoga – grundkurs Fullbokad!

Nu startar vår populära Hathayoga Grundkurs för er som är nybörjare eller vill fördjupa er i den fysiska yogan.

I den här härliga grundkursen kommer vi praktisera fysisk yoga och andningsövningar, grundat i livsbejakande yogafilosofi. Du kommer få lära dig tekniken i alla kategorier av yogaställningar, med ergonomiska hållningsprinciper bland annat från Anusara Yoga.

Hathayoga är grunden till all fysisk yoga och kommer ursprunglien från Indien ca 5000 år tillbaka i tiden. Kursen vänder sig till dig som är ny inom yogans underbara värld men även till dig som hållit på ett tag och vill gå djupare in i din egen träning. Nivån anpassas till de anmälda, och vi går igenom grundläggande rörelser blandat med delar av yogans filosofi.

Hathayoga är ett av de 8 stegen i yogan där man kombinerar fysiska rörelser (Asana) med andning (Pranayama) och meditationstekniker för att skapa fysisk och psykisk hälsa. Du får personlig hjälp att hitta just din optimala hållning i yoga positionerna

Erik Myrberg är läkare och yogalärare, hans undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Kurs med 7 tillfällen

Kursstart: 27/3-2019, 7 onsdagar

Tid: 19:00-20:30
Investering: 1 295kr
Lärare: Erik Myrberg 

Boka eller ställ frågor

Steg 2 Hathayoga workshop med Erik Myrberg för er som vill dyka in i roliga ställningar! 

Om du har praktiserat yoga ett tag, kommer du älska den här workshopen med Erik. Ni är många som frågat och nu händer det! Du kommer få tekniker och övningar för att väcka särskilt ryggens muskulatur. Det ger ett skönt stöd för ryggraden och ger dig kontakt med din styrka i bakåtböjar, inversioner och armbalanser. Med längre tid hinner kroppen bli skönt varm och mjuk, och du kan utforska utmaningar på din nivå.

Vi kommer gå djupare i grundläggande ställningar, och utforska några mer avancerade ställningar som passar din nivå. Du kommer få lära dig att använda ergonomiska hållningsprinciper bland annat från Anusara Yoga, och kroppskännedom från Embodied Flow.

Förkunskaper: Du behöver inte vara akrobat eller en avancerad yogi för att ta denna workshop. Du behöver dock lite självkännedom. Kursen passar dig som har praktiserat yoga ett tag och kan dom grundläggande yogaställningarna och solhälsningar.

Erik Myrberg är läkare och yogalärare, hans undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Datum: 6/4 10:30-13:30
Investering: 550 kr
Lärare: Erik Myrberg

Boka eller ställ frågor

Gravid Yoga – grundkurs

En kurs som är till för alla som är gravida oavsett i viken vecka du befinner dig i. En kurs som kommer stärka dig såväl fysiskt som mentalt och känslomässigt både under din graviditet och även inför din förlossning. Målet med kursen är att stärka upp din kropp genom de traditionella ställningarna som vi kommer utöva, att lära dig mer om avslappning genom andetaget och att kunna fokusera på nuet.

Yogan kan hjälpa dig med besvär som kan uppkomma under din graviditet såsom ryggvärk, huvudvärk, foglossning och sömnproblem. Kursen riktar sig till alla oavsett erfarenhet inom yoga.

Jag har själv varit gravid två gånger och vet därför vilken otroligt positiv effekt som yogan kan ha på kroppen under denna fantastiska tid. Kroppen är under konstant förändring av alla hormoner som förbereder oss för förlossningen. Även den naturliga viktuppgång som sker har en stor påverkan på hela kroppen inte minst på rygg och nacke. Klasserna bygger på min breda anatomiska kunskap som Osteopat och lång erfarenhet inom yogan tillsammans med egna erfarenheter från när jag själv varit gravid.

Kurs med 7 tillfällen

Kurs start:  September 2019
När: Tisdagar 17:30-18:30
Pris: 1 195 kr för 7 gånger.
Lärare: Anna Gagner

Boka eller ställ frågor här

Mamma & Babyyoga kurs

En kurs som är till för alla föräldralediga och deras baby 0-8månader. Man bör ha varit på sin efterkontroll innan kursens start. Vid kejsarsnitt bör man vänta ytterligare ca 4veckor.

På denna kursen kan alla delta oavsett tidigare erfarenhet inom yogan. Målet med kursen är att stärka upp de muskler som varit under påverkan och som försvagats under din graviditet. Vi kommer jobba med att motverka spänningar i rygg, axlar och nacke som kan uppstå av amning och av att man bär sitt barn. Vi kommer jobba med att hitta tillbaka till kontakten med dina magmuskler och därav motverka svaghet/smärta i ländryggen.

Försök att förbereda din baby så att den är mätt och utvilad. Medtag gärna favoritleksaken och en filt för babyn att ligga på.

Detta är en kurs för dig som vill börja hitta tillbaka till din kropp efter graviditeten och där du dessutom får en härlig stund med din baby.

Kurs med 7  tillfällen

Kurstart: Hösten 2019
Tid:  10.30-11.30
, onsdagar
Investering: 1 195 kr
Lärare: Anna Gagner

Boka eller ställ frågor

Senior Yoga – kurs

En kurs för dig som vill pröva en enkel form av yoga som inspiration till personlig utveckling, välbefinnande och mer balans i tillvaron. Låt inte din fysiska ålder eller eventuella ”krämpor” vara ett hinder. Kroppen blir smidig, vital och din medvetenhet fördjupas.Du får det du mest av allt behöver för att må bra i kropp och sinne.

Yogapasset utför vi på stol eller sittande på golvet med stöd av filt/kudde.

Enkla rörelser i kombination med andningen. Vi avslutar varje yogapass med avspänning, vila och meditation

Margaretha, som leder kursen, tillhör själv gruppen SENIORER och har praktiserat yoga under många år.

Kursstart: 14/2
När: Torsdagar 11:00-12:30
Pris: 890 kr för 7 gånger. 
Lärare: Margaretha Fahlström Westin

Läs artikeln om SeniorYoga
Boka eller ställ frågor

MyCore Essential

En mycket populär kurs för dig som vill finna inspiration i livet och leva ditt fulla potential.

Fördjupningskurs i yoga och personlig utveckling

Är du redo att ta steget och skapa det liv du vill ha?
Vill du vara mer mindful när det gäller att ta hand om din kropp och ditt förhållande till mat?
Påverkar stressen i ditt liv dina förhållanden eller din hälsa?

Då kan denna kurs vara precis det du behöver!

MyCore Essential är en fördjupningskurs inom yoga och personlig utveckling för dig som vill möta dina rädslor och de ursäkter som håller dig tillbaka för att du ska våga ta steget att skapa det liv du drömmer om! Det som är DU! Verkligen du.

Vi är skapta genom våra vanor, det sägs att 98 % av det vi gör är vanor. Våra vanor blir ofta mönster och roller som vi tar i livet. Har du någonsin tänkt på vem du är bakom dina roller? Rutiner, måsten och krav leder ofta till mindre livskvalité. Genom den här kursen får du med dig verktyg för att leva ditt liv med passion och glädje!

8 veckor

Kursstart: 10/2-2019
Tid: 10:00-13:00
Investering: 3 495 kr
Lärare:  och Marie Forssell

Läs mer om denna kurs här

Boka eller ställ frågor
Ja, tack !