Kurser2020-01-22T16:18:20+00:00

Våra yogakurser är till för dig som vill fördjupa dig inom en specifik yogaform, börja ifrån grunden och successivt bygga på med kunskap, styrka och uthållighet.

I kurserna har vi möjlighet att väva in lite mer teori och fördjupa kunskaperna och anpassa upplägget efter gruppens behov.

Du anmäler dig via vårt formulär nedan.

Kurs & eventanmälningar är alltid bindande.

Inbetalt belopp betalas ej tillbaka. Vid sjukdom betalas avgiften tillbaka vid uppvisade av läkarintyg.

Vårens kurser

Hathayoga grundkurs, 7 onsdagar
Hathayoga fortsättningskurs, 7 tisdagar
Meditationskurs, 6 tisdagar
Yoga för män, 6 torsdagar
Senioryoga, 7 torsdagar
MyCore Essential – Fördjupningskurs i yoga & personlig utveckling, 8 söndagar

 

 

 

Hathayoga – grundkurs

Nu startar vår populära Hathayoga Grundkurs för er som är nybörjare eller vill fördjupa er i den fysiska yogan.

I den här härliga grundkursen kommer vi praktisera fysisk yoga och andningsövningar, grundat i livsbejakande yogafilosofi. Du kommer få lära dig tekniken i alla kategorier av yogaställningar, med ergonomiska hållningsprinciper bland annat från Anusara Yoga.

Hathayoga är grunden till all fysisk yoga och kommer ursprunglien från Indien ca 5000 år tillbaka i tiden. Kursen vänder sig till dig som är ny inom yogans underbara värld men även till dig som hållit på ett tag och vill gå djupare in i din egen träning. Nivån anpassas till de anmälda, och vi går igenom grundläggande rörelser blandat med delar av yogans filosofi.

Hathayoga är ett av de 8 stegen i yogan där man kombinerar fysiska rörelser (Asana) med andning (Pranayama) och meditationstekniker för att skapa fysisk och psykisk hälsa. Du får personlig hjälp att hitta just din optimala hållning i yoga positionerna

Erik Myrberg är läkare och yogalärare, hans undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Benita Nordberg är gymnasielärare och yogalärare

Kursstart: 18 mars 2020, 7 onsdagar
Tid: 19:00-20:30
Investering: 1 295kr
Lärare: Benita Nordberg

Boka eller ställ frågor

Meditations kurs

En meditationskurs som passar både dig som är nybörjare och nyfiken på meditation och dig med tidigare erfarenhet som önskar fördjupa och skapa regelbundenhet i ditt mediterande.

Klasserna inleds med mjuka rörelser för att lösa blockeringar och förbereda kroppen för att sitta (ibland ligga) stilla i meditation. Vi använder oss av andningsövningar, visualiseringstekniker och mantran för att lugna sinnet och gå in i stillheten. Under kursen kommer vi efter våra förberedande tekniker utforska olika meditationer så som exempelvis chakrameditation och yoga nidra (en guidad djupavslappning som även kallas yogisk sömn).

Modern vetenskaplig forskning påvisar positiva hälsoeffekter av meditation så som minskad stress, ökad koncentrationsförmåga och stärkt immunförsvar.

Är du nyfiken på hur meditation kan påverka ditt välmående är du varmt välkommen att boka din plats på vår meditationskurs.

Kursstart: 28 januari, 6 tisdagar
Tid: 19:00-20:00
Investering: 1 150 kr
Lärare: Pia Pagrell

Boka eller ställ frågor

Senior Yoga – kurs

En kurs för dig som vill pröva en enkel form av yoga som inspiration till personlig utveckling, välbefinnande och mer balans i tillvaron. Låt inte din fysiska ålder eller eventuella ”krämpor” vara ett hinder. Kroppen blir smidig, vital och din medvetenhet fördjupas.Du får det du mest av allt behöver för att må bra i kropp och sinne.

Yogapasset utför vi på stol eller sittande på golvet med stöd av filt/kudde.

Enkla rörelser i kombination med andningen. Vi avslutar varje yogapass med avspänning, vila och meditation

Margaretha, som leder kursen, tillhör själv gruppen SENIORER och har praktiserat yoga under många år.

Kursstart: 20 februari
Tid: Torsdagar 11:00-12:30
Investering: 960 kr 
Lärare: Margaretha Fahlström Westin

Läs artikeln om SeniorYoga
Boka eller ställ frågor

MyCore Essential

En mycket populär kurs för dig som vill finna inspiration i livet och leva ditt fulla potential.

Fördjupningskurs i yoga och personlig utveckling

Är du redo att ta steget och skapa det liv du vill ha?
Vill du vara mer mindful när det gäller att ta hand om din kropp och ditt förhållande till mat?
Påverkar stressen i ditt liv dina förhållanden eller din hälsa?

Då kan denna kurs vara precis det du behöver!

MyCore Essential är en fördjupningskurs inom yoga och personlig utveckling för dig som vill möta dina rädslor och de ursäkter som håller dig tillbaka för att du ska våga ta steget att skapa det liv du drömmer om! Det som är DU! Verkligen du.

Vi är skapta genom våra vanor, det sägs att 98 % av det vi gör är vanor. Våra vanor blir ofta mönster och roller som vi tar i livet. Har du någonsin tänkt på vem du är bakom dina roller? Rutiner, måsten och krav leder ofta till mindre livskvalité. Genom den här kursen får du med dig verktyg för att leva ditt liv med passion och glädje!

8 veckor

Kursstart: 16 februari 2020
Tid: Söndagar kl 10-13
Investering: 3 950 kr, EARLY BIRD 500 kr rabatt tom 31 december. Ta med en vän, få ytterligare 500 kr i rabatt.
Lärare: Camilla Bergström och Marie Forssell

Läs mer om denna kurs här

Boka eller ställ frågor

Yoga för män – Rörlig och lugn styrka

Syftet med kursen är att visa att yoga passar bra för män.

Män som vill öka den fysiska rörligheten, smidigheten och styrkan. Om du känner stress i dit liv kommer vi att visa hur yoga hjälper dig att komma i balans. Vi kommer att praktisera Hathayoga, en fysisk form av yoga, som bland annat har olika andningstekniker som verktyg.

Lärare är Peter, hans undervisning grundas på egna erfarenheter från livet där Peter haft högprestationsjobb som lett till stress. Vid en vändpunkt valde Peter yogan och han kommer att använda lärdomarna från sin egen yogaresa till att förmedla sitt koncept Yoga Man.

Kursstart: 23 januari 2020, 6 torsdagar
Tid: 19:00-20:30
Investering: 1 150 kr, EARLY BIRD ta med en vän, gå 2 betala för 1, tom 31 december
Lärare: Peter Lindmaa

Boka eller ställ frågor
Ja, tack !