Kurser2020-10-28T15:25:36+00:00

Våra yogakurser är till för dig som vill fördjupa dig inom en specifik yogaform, börja ifrån grunden och successivt bygga på med kunskap, styrka och uthållighet.

I kurserna har vi möjlighet att väva in lite mer teori och fördjupa kunskaperna och anpassa upplägget efter gruppens behov.

Du anmäler dig via vårt formulär nedan.

Kurs & eventanmälningar är alltid bindande.

Sal och antal deltagare är anpassat utifrån rådande omständigheter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Inbetalt belopp betalas ej tillbaka. Vid sjukdom betalas avgiften tillbaka vid uppvisade av läkarintyg.

Hösten 20 och våren -21

Hathayoga grund, 7 onsdagar

My Core Essential – fördjupning i yoga och personlig utveckling, 8 söndagar

 

 

 

Hathayoga – grundkurs

Nu startar vår populära Hathayoga Grundkurs för er som är nybörjare eller vill fördjupa er i den fysiska yogan.

I den här härliga grundkursen kommer vi praktisera fysisk yoga och andningsövningar, grundat i livsbejakande yogafilosofi. Du kommer få lära dig tekniken i alla kategorier av yogaställningar, med ergonomiska hållningsprinciper bland annat från Anusara Yoga.

Hathayoga är grunden till all fysisk yoga och kommer ursprunglien från Indien ca 5000 år tillbaka i tiden. Kursen vänder sig till dig som är ny inom yogans underbara värld men även till dig som hållit på ett tag och vill gå djupare in i din egen träning. Nivån anpassas till de anmälda, och vi går igenom grundläggande rörelser blandat med delar av yogans filosofi.

Hathayoga är ett av de 8 stegen i yogan där man kombinerar fysiska rörelser (Asana) med andning (Pranayama) och meditationstekniker för att skapa fysisk och psykisk hälsa. Du får personlig hjälp att hitta just din optimala hållning i yoga positionerna

Erik Myrberg är läkare och yogalärare, hans undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Benita Nordberg är gymnasielärare och yogalärare

Kursstart:  4 november (Benita)
Tid: 18:30-20:00, 7 onsdagar
Investering: 1 295 kr

Boka eller ställ frågor

Gravidyogakurs

Varje graviditet är unik och vi anpassar oss efter individen, graviditetens olika stadier men även hur du mår för stunden.

Det är mycket som sker i både kropp och sinne i en graviditet, och där är yogan ett fantastiskt verktyg som både är stärkande och lugnande. Andningen har en viktig roll i varje klass, dels för yogan men också som förberedande för förlossning. Varje klass erbjuder stärkande övningar, mjukgörande dynamiska rörelser,
andning och djupavslappning. Kursen riktar sig till alla oavsett erfarenhet inom yoga och den passar i graviditetens alla stadier.

Marie-Lyn är certifierad yogalärare sedan 2016, barnyogalärare 2017 och gravidyogalärare 2019. Marie-Lyn inspirera er med olika på teman under kursen, ex mindfulness, tankens kraft, närvaro och olika andningstekniker.

Kursstart:  3 november 2020, 7 tisdagar – FULLBOKAD
Tid: 19:00-20:15
Investering: 1 295 kr
Lärare: Marie-Lyn Deja

Boka eller ställ frågor

Mamma baby yogakurs

Vi bjuder in dig till en lugn, härlig och stärkande yogakurs för dig och din bebis.

Graviditet och förlossning kan innebära en stor ansträngning både fysiskt och mentalt. Mamma-baby yoga är ett härligt sätt att hitta tillbaka till sig själv efter graviditet och förlossning. Yoga kan hjälpa dig att finna lugn i en ny, omtumlande tid i livet, och hjälpa din kropp att bli både stark och smidig igen.  Du bygger upp och stärker din kropp, samtidigt som du får en mysig och lekfull stund tillsammans med ditt barn.

Våra kurser anpassade efter mammakroppen och syftar till att bygga upp den inifrån och ut. Vi jobbar med övningar för att stärka och bygga upp mag- och bäckenmuskulatur samt återfå stabilitet och rörlighet. Genom sköna stretchande och stärkande yogapositioner, avslappning och andningsövningar kan yogan hjälpa dig att hitta balans både fysiskt och mentalt.

I Mamma baby yoga deltar du helt efter din och bebisens dagsform. Din bebis kan antingen vara med på yogamattan, eller sova på en filt du tar med eller i vagn/babyskydd, i eller precis utanför yogasalen.

Inga förkunskaper eller tidigare yogavana är nödvändig.
Kursen riktar sig till mammor med barn från ca två månader fram till krypåldern.

Ha på dig mjuka kläder och ta med en filt + leksak/gosedjur till din bebis.

Gabriella är certifierad yogalärare, diplomerad holistisk hälsocoach och licensierad PT, men det som kanske gett henne mest kunskap om både barn och livet i stort är att hon är mamma till två barn.
Gabriella ser fram emot att erbjuda dig en härlig yogastund tillsammans med ditt barn. En stund där du får möjlighet att fylla på dig själv och får med dig verktyg att använda i livet även utanför mattan för att stärka dig både fysiskt och mentalt.

Kursstart: ingen inplanerad
Tid:
Investering: 1 295 kr
Lärare: Gabriella Eriksson

Boka eller ställ frågor

Barnyogakurs

Dagens samhälle är intensivt. Precis som vi vuxna har barn behov av balans i livet för att må bra. I barnyogan får barnen genom lekfullhet och rörelseglädje varvat med andning, avslappning och mindfulness ta del av yogans positiva effekter på kropp och sinne.

Genom barnyogan hjälper vi barnen att lära känna sin kropp, sina känslor och sina tankar på ett lekfullt sätt, bl a med hjälp av yogasagor, djurandning, närvaroövningar och kompisövningar.

De olika momenten kan hjälpa barnen att hitta ett inre lugn, reglera sina känslor, känna en trygghet i sig själva, främja kreativitet och skaparlust. Man har även sett att både koncentration, fokus och inlärning förbättras.Förutom de ”inre” vinsterna ökar barnens fysiska smidighet, koordination, balans och energi.

Till skillnad från många andra fritidsaktiviteter innefattar yogan inget tävlingsmoment utan fokuserar mer på känslan i kroppen än prestationen och det yttre. Tvärtom stärker yogan självkänslan och barnen är oftast mer omtänksamma och ”goa” mot varandra efter ett yogapass.

Gabriella är certifierad yogalärare, utbildad barnyogalärare, diplomerad holistisk hälsocoach och jobbar som dagbarnvårdare, men det som kanske gett henne mest kunskap om både barn och livet i stort är att hon är mamma till två barn.
Gabriella ser fram emot att hålla i lekfulla barnyogapass och vill visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra. Hon vill ge våra barn en positiv upplevelse av yogans kraftfulla och enkla verktyg redan i tidig ålder, så att de kan använda sig av dem i sin vardag för ökad balans och välmående.

Kursstart:  återkommer ev till våren
Tid: 17:00-17:45
Investering: 895 kr
Lärare: Gabriella Eriksson

Boka eller ställ frågor

Hathayoga-fortsättning

Nu startar vår populära Hathayoga fortsättningskurs för er som vill fördjupa er i den fysiska yogan.

Fortsättningskursen passar dig som har gjort yoga i en termin eller mer och vill veta mer om yogan. Vi går djupare i grundläggande ställningar och utforska mer avancerade ställningar som passar din nivå. Du kommer få lära dig att använda ergonomiska hållningsprinciper bland annat från Anusara Yoga, och kroppskännedom från Embodied Flow.

Enligt traditionen är yoga självets resa – genom självet – in i självet. Syftet är inte prestation, men att använda uråldriga tekniker, och roliga ställningar för att lära känna kroppen på riktigt!

Vi kommer att röra oss och andas i djup närvaro, för att komma närmre något, det något som finns inuti.

Utgångspunkten är att din kropp är vägen in, mot målet att må bra i dig själv.

Erik Myrberg är läkare och yogalärare, hans undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Kursstart: 5 november 2020, 7 torsdagar – FULLBOKAD
Tid: 19:00-20:30
Investering: 1 295 kr
Lärare: Erik Myrberg

OBS!! ENDAST 10 PLATSER

Boka eller ställ frågor

Andnings- och meditationskurs

En kurs för dig som är och nyfiken på hur andningsövningar och meditation kan ha en positiv effekt på din hälsa. Passar både dig som är nybörjare och nyfiken på meditation och dig med tidigare erfarenhet

Vårt andetag som bara finns där utan att vi kanske tänker så mycket på det syresätter vår kropp. Om vi genom enkla andningsövningar skänker vårt andetag lite extra uppmärksamhet kommer vi upptäcka positiva effekter på vår hälsa. Förutom att syresättningen av vår kropp förbättras kan vi påverka nervsystem, blodtryck samt motverka stress och oro. Andningen har en central roll i yoga men även för vårt välmående. Modern vetenskaplig forskning påvisar positiva hälsoeffekter av medveten andning och meditation så som minskad stress, ökad koncentrationsförmåga och stärkt immunförsvar.

Klasserna inleds med mjuka rörelser för att lösa blockeringar och förbereda kroppen för att sitta (ibland ligga) stilla i meditation. Vi använder oss av andningsövningar, visualiseringstekniker och mantran för att lugna sinnet och gå in i stillheten. Under kursen kommer vi efter våra förberedande tekniker utforska olika meditationer och yoga nidra (en guidad djupavslappning som även kallas yogisk sömn).

Är du nyfiken på hur meditation kan påverka ditt välmående är du varmt välkommen att boka din plats på vår meditationskurs.

Kursdatum: återkommer ev till våren
Tid: 17:00-18:00
Investering: 1 195 kr
Lärare: Pia Pagrell

Boka eller ställ frågor

MyCore Essential

En mycket populär kurs för dig som vill finna inspiration i livet och leva ditt fulla potential.

Fördjupningskurs i yoga och personlig utveckling

Är du redo att ta steget och skapa det liv du vill ha?
Vill du vara mer mindful när det gäller att ta hand om din kropp och ditt förhållande till mat?
Påverkar stressen i ditt liv dina förhållanden eller din hälsa?

Då kan denna kurs vara precis det du behöver!

MyCore Essential är en fördjupningskurs inom yoga och personlig utveckling för dig som vill möta dina rädslor och de ursäkter som håller dig tillbaka för att du ska våga ta steget att skapa det liv du drömmer om! Det som är DU! Verkligen du.

Vi är skapta genom våra vanor, det sägs att 98 % av det vi gör är vanor. Våra vanor blir ofta mönster och roller som vi tar i livet. Har du någonsin tänkt på vem du är bakom dina roller? Rutiner, måsten och krav leder ofta till mindre livskvalité. Genom den här kursen får du med dig verktyg för att leva ditt liv med passion och glädje!

8 söndagar

Kursstart: 14 februari (7/3, 14/3, 21/3, 5/4 (annandag påsk), 11/4, 18/4, 9/5)
Tid: Söndagar kl 11-14
Investering: 3 950 kr, EARLY BIRD 500 kr rabatt tom 31 december.
Lärare: Marie Forssell

Läs mer om denna kurs här

Boka eller ställ frågor

Senior Yoga – kurs

En kurs för dig som vill pröva en enkel form av yoga som inspiration till personlig utveckling, välbefinnande och mer balans i tillvaron. Låt inte din fysiska ålder eller eventuella ”krämpor” vara ett hinder. Kroppen blir smidig, vital och din medvetenhet fördjupas.Du får det du mest av allt behöver för att må bra i kropp och sinne.

Yogapasset utför vi på stol eller sittande på golvet med stöd av filt/kudde.

Enkla rörelser i kombination med andningen. Vi avslutar varje yogapass med avspänning, vila och meditation

Margaretha, som leder kursen, tillhör själv gruppen SENIORER och har praktiserat yoga under många år.

Kursstart: Ingen planerad start för tillfället
Tid: Torsdagar 11:00-12:30
Investering: 960 kr 
Lärare: Margaretha Fahlström Westin

Läs artikeln om SeniorYoga
Boka eller ställ frågor
Ja, tack !