Kurser2021-04-11T15:59:21+00:00

Våra yogakurser är till för dig som vill fördjupa dig inom en specifik yogaform, börja ifrån grunden och successivt bygga på med kunskap, styrka och uthållighet.

I kurserna har vi möjlighet att väva in lite mer teori och fördjupa kunskaperna och anpassa upplägget efter gruppens behov.

Sal och antal deltagare är anpassat utifrån rådande omständigheter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Observera att kurs & eventanmälningar alltid är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka. Vid sjukdom betalas avgiftet tillbaka vid uppvisade av läkarintyg. Betalning av avgiften sker på bankgiro 639-8952 eller med kort direkt på Yogaroom.

2021

Hathayoga grund, 5 onsdagar

Yoga för män, 6 torsdagar

Gravidyoga kurs,  7 tisdagar

Hathayoga – grundkurs

Nu startar vår populära Hathayoga Grundkurs för er som är nybörjare eller vill fördjupa er i den fysiska yogan.

I den här härliga grundkursen kommer vi praktisera fysisk yoga och andningsövningar, grundat i livsbejakande yogafilosofi. Du kommer få lära dig tekniken i alla kategorier av yogaställningar, med ergonomiska hållningsprinciper bland annat från Anusara Yoga.

Hathayoga är grunden till all fysisk yoga och kommer ursprunglien från Indien ca 5000 år tillbaka i tiden. Kursen vänder sig till dig som är ny inom yogans underbara värld men även till dig som hållit på ett tag och vill gå djupare in i din egen träning. Nivån anpassas till de anmälda, och vi går igenom grundläggande rörelser blandat med delar av yogans filosofi.

Hathayoga är ett av de 8 stegen i yogan där man kombinerar fysiska rörelser (Asana) med andning (Pranayama) och meditationstekniker för att skapa fysisk och psykisk hälsa. Du får personlig hjälp att hitta just din optimala hållning i yoga positionerna

Benita Nordberg är gymnasielärare och erfaren yogalärare. Hon har ett tydligt och pedagogiskt sätt att lära ut yoga och brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Kursstart:  28 april 2021
Tid: 19:00-20:30, 5 onsdagar
Investering: 1 095 kr, endast 11 platser

Anmäl dig via Bokadirekt

Gravidyogakurs

Varje graviditet är unik och vi anpassar oss efter individen, graviditetens olika stadier men även hur du mår för stunden.

Det är mycket som sker i både kropp och sinne i en graviditet, och där är yogan ett fantastiskt verktyg som både är stärkande och lugnande. Andningen har en viktig roll i varje klass, dels för yogan men också som förberedande för förlossning. Varje klass erbjuder stärkande övningar, mjukgörande dynamiska rörelser,
andning och djupavslappning. Kursen riktar sig till alla oavsett erfarenhet inom yoga och den passar i graviditetens alla stadier.

Marie-Lyn är certifierad yogalärare sedan 2016, barnyogalärare 2017 och gravidyogalärare 2019. Marie-Lyn inspirera er med olika på teman under kursen, ex mindfulness, tankens kraft, närvaro och olika andningstekniker.

Kursstart:  13 april 2021
Tid: 19:00-20:15, 7 tisdagar
Lärare: Marie-Lyn Deja
Investering:
Alt 1 – 1 395 kr för att delta på Yogaroom (8 platser, först till kvarn)
Alt 2 – 895 kr för att delta live via Zoom

Boka eller ställ frågor

Yoga för män

Syftet med kursen är att visa att yoga passar bra för män. Män som vill öka sin fysiska rörlighet, smidighet och styrka.

Om du känner stress i ditt liv kommer vi att visa hur yogan kan hjälpa dig till att komma i balans. Vi kommer att praktisera Hathayoga, en fysisk form av yoga som bland annat har olika andningstekniker som verktyg.

Peter inspirerar genom sin fasta övertygelse att ålder, krämpor och sjukdom inte skall få bli hinder och hans förmåga grundas på hans egen historia, erfarenheten av att yogan hjälper I ett liv fyllt med påfrestningar och hur han behövt lära sig att överkomma trösklar med hjälp av yogans verktyg. Peter undervisar i hur fysisk rörelse, andningtekniker och meditation bildar en helhet som leder vidare till ett positivt mindset. Peter använder andningstekniker dagligen för att bibehålla sitt hälsosamma blodtryck.

Kursstart: 15 april 2021, 6 torsdagar
Tid: 17:30 – 18:45
Lärare: Peter Lindmaa
Investering:
Alt 1 – 1 295 kr för att delta på Yogaroom (8 platser, först till kvarn)
Alt 2 – 895 kr för att delta live via Zoom

Boka eller ställ frågor
Boka eller ställ frågor
Ja, tack !