Retreat2019-01-26T06:53:59+00:00

Yoga retreat i Italien!

Följ med oss på Yoga retreat till Italien/ Abruzzo 1-8/6-2019
Nu åker vi tillbaka igen till denna magiska plats för att Yoga, äta hemlagad italiensk mat, vandra och besöka vingårdar.

Om Abruzzo;

I den italienska regionen Abruzzo möter havet bergen, och däremellan finns en fantastisk natur bestående av milslånga kullar fyllda med olivträd eller vindrusodlingar. Det är som en oupptäckt pärla som ligger på samma soliga och varma breddgrad som Rom. Det tar bara ett par timmar att korsa landet över till östkusten för att hamna i detta Italienska paradis.  
Om man är intresserad av  naturupplevelser är Abruzzo något alldeles speciellt, hela 30 procent av regionens yta lyder under naturskyddslagar. Regionen ligger i mellersta Italien, vetter ut mot Adriatiska havets sandstränder och stoltserar med spektakulära bergsmassiv i sitt inre, där topparna ofta når över 2.000 m . Där vildmarken inte dominerar är det genuina jordbruksbygder, och herdemarker. De huvudsakliga grödorna är vin, oliver och spannmål.  En lite udda men inte oviktig produkt är dessutom saffran. Badorter såväl som historiska centrum har en avspänd lugn karaktär. Vid kusten ligger regionens största stad, Pescara. Det är en hamnstad med fiskeflotta, turisthamn och färjetrafik mot bl a Kroatien, och som också har långa sandstränder.
Utflyktsmöjligheterna är oändliga. I saffransbyn Navelli färgas fälten lila när kryddan blommar. I konfektbyn Sulmona kantas huvudgatan av blomsterskulpturer av mandelgodis. Dessutom är vitlöken röd. Uppe i bergen ståtar många byar med stupande, vindlande gator.
 

  Om veckan;

 7 dagar med olika former av yoga, meditation, andning och fantastisk Italiensk mat. Dessutom tid innemellan för reflektion och att bara vara. Antingen bara njuta av trädgården och poolen med den fantastiska utsikten över vingårdar och olivodlingar. Eller ta på vandringsskorna och upptäck Abruzzo och dess små byar till fots. Tanken med denna veckan är att du ska hinna varva ner på riktigt, hinna fördjupa dig och utveckla din yoga praktik och ta den till nästa nivå. Inte bara genom våra asanas (rörelser) utan också genom pranayama (andning), meditation och yogans filosofi.
Havet och stranden finns en 10 min. bilresa bort för den som vill. Närmaste byn, Villafonsia som ligger 1,5 km. bort, erbjuder ett av Italiens bästa glass cafe´er.
Varje morgon startar vi dagen med en yogaklass innan frukosten. En mjukare klass för att väcka kroppen långsamt. Klassen kommer innehålla andningsövningar och en guidad meditation. Senare på eftermiddagen kör vi en lite tuffare klass med mer fokus på styrka. Även denna klassen kommer avslutas med meditation och en skön vila.
 
Det kommer finnas möjlighet att boka in en Osteopat behandling, eller en Yoga massage hos Anna under veckan.
 

Om värdparet, Pelle, Ingrid och boendet;

 Detta magiska paradis ägs av det svenska värdparet Ingrid och Pelle. Huset är ritat av Ingrid själv och har en helt fantastisk känsla. Det är inbyggt i ett berg och när man anländer till parkeringen så är denna på husets tak. Man möts av två vackra stentrappor som tar en ner till den övre våningen av huset. Som har en jätteterass 
med utsikt över poolen, utomhus yoga plattformen och utöver vinrankor och olivodlingar. Här kommer man in till ett köket och vardagsrummet. Tanken för vårt värdpar har hela tiden varit att man ska känna sig som hemma, så därför ingen reception utan istället stora fluffiga soffor att krypa upp i med en kopp te eller ta ett glas vin och
häng i köket. Om man fortsätter trappan ner mot poolen så på vänster sida av huset har värdparet sitt privata boende och till höger ligger dom åtta dubbelrummen. Alla smakfullt och harmoniskt inredda med golvvärme. Bortanför dessa finns en tvättstuga som man har möjlighet att låna när som helst under veckan. Efter denna ligger den mysiga yogasalen. 
När man träffar Ingrid och Pelle så förstår man direkt att detta är två glädjespridare som är väldigt måna om att alla ska trivas och har det bra. Utöver detta så lagar dom dessutom himmelskt god vegetarisk mat. Om vi vill kan vi även få fisk serverad under veckan. Det är värdparet som hämtar oss på flygplatsen. Kör runt oss till olika
utflyktsmål under veckan (beroende på om man vill åka på utflykt så klart), och hela tiden ser till att det finns matsäck med, eller frukt, te och kaffe hemma i köket. Vi kommer vara hundra procent ompysslade från början till start.
 

Om Anna Gagner

Jag arbetar med Yoga och Osteopati på heltid. Har erfarenhet av Yoga sen 20-år tillbaka och har hunnit testa på de flesta av yogans olika stilar. Jag började min resa i yogans värld hos en helt underbar lärare som hette Josef. Han undervisade Astanga yoga direkt från hjärtat och fick oss alla att skratta och slappna av.
Efter ca. 10-år så hittade jag till Anusara yogans värld och kände bara WOW! Musik, flow, lek och mera skratt. Härifrån har min resa bara breddats mer och mer. Jag älskar att vara på nya platser i värden och smita in på små yogastudios och testa nya klasser. Allt från nybörjare till avancerat, jag lär mig alltid något nytt oavsett vilken nivå det är. För mig spelar set ingen roll om jag är på ett gym eller i en liten källarlokal någonstans. Huvudsaken är att jag får yoga med andra människor.
Att själv studera till yogalärare var bara något som föll sig naturligt. Min första 200-timmars utbildning gick jag under Ulrica Norberg uppe i Stockholm. Här fick jag ännu ett år av massa WOW upplevelser, jag fick massa nya goda vänner och framför allt gav denna utbildning mig en förståelse för yogan som jag aldrig förut upptäckt. Jag drogs bort ifrån prestige, jämföra och från att hela tiden försöka prestera inom yogan. Hittade till mina hål som jag hade i min självkänsla och fyllde dom med kärlek. 
När jag arbetat som yogalärare ett par år så fick jag chansen att vara med som mentor på Camilla Bergströms 200-timmars utbildning, Art of life. Ännu ett år fyllt med så mycket kärlek, ny kunskap och massa egen utveckling som yogalärare.
Camilla har ett exceptionellt sätt att arbeta med varje individ och verkligen få dom att hitta hem i sin fysiska kropp och
därifrån sedan börja en inre resa mentalt. Att få följa 25 personer så nära under ett år och se på avstånd vad en lärarutbildning kan göra samtidigt som jag själv fick göra ett år till med 200-timmar.
                               _____________________________________________________________________________________________________________

Datum: 1-8 /6 – 2019

Pris: 11 850 kr inkl moms, exkl flyg

Ingår i resan 6 nätter:
– Boende 6 nätter
– Frukost/brunch /middag
– Yogaklasser och meditation varje dag
– Valfria utflykter till beachen, marknad, vinprovning och vandring.
– Tillgång till pool
– Lakan och handdukar för inomhusbruk

Ingår ej:
– Flyg
– Behandling med Anna

Resa: Flyg till Rom (FCO eller CIA)

______________________________________________________________________________

Boka flyg (Annas plan)

Jag tänker boka mig på Ryanair´s flyg från Köpenhamn den 1/6 kl 14.10 och hemresa kl 11.15 från Rom. Till och från Köpenhamn kommer jag antingen ta tåg från Göteborg direkt till flygplatsen.

Om det inte visar sig att vi kan samåka med bilar till och från Köpenhamn. Summan för dessa flyg och tågresor skulle landa på ca 2500kr. Anledningen till varför jag väljer att flyga från Köpenhamn är att tiderna passar bäst och att det är så smidigt med tåget från Göteborg direkt till Kastrup, inga byten. 

På förra årets retreat var det två av deltagarna som valde att åka tåg hela vägen ner till Abruzzo. Dom var supernöjda med det alternativet och det är också det bästa sättet miljömässigt så klart.

Övrig information

Boknings avgift 2500 kr betalas i samband med bokning. Denna avgift betalas ej tillbaka.
Ni kommer få en faktura på resterande belopp 30 dagar efter bokning. 
Vi kan ordna 2 delbetalningar om det behövs.

Bokning är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, undantag med intyg från läkare.

 Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

FRÅGOR OCH BOKA HÄR: info@yogaroom.se

Hoppas ni kan komma med, kram Anna