Retreat2019-03-27T10:23:53+00:00

Yoga retreat i Italien!

Följ med oss på Yoga retreat till Italien/ Abruzzo 
Nu åker vi tillbaka igen till denna magiska plats för att Yoga, äta hemlagad italiensk mat, vandra och besöka vingårdar.

Om Abruzzo;

I den italienska regionen Abruzzo möter havet bergen, och däremellan finns en fantastisk natur bestående av milslånga kullar fyllda med olivträd eller vindrusodlingar. Det är som en oupptäckt pärla som ligger på samma soliga och varma breddgrad som Rom. Det tar bara ett par timmar att korsa landet över till östkusten för att hamna i detta Italienska paradis.  
Om man är intresserad av  naturupplevelser är Abruzzo något alldeles speciellt, hela 30 procent av regionens yta lyder under naturskyddslagar. Regionen ligger i mellersta Italien, vetter ut mot Adriatiska havets sandstränder och stoltserar med spektakulära bergsmassiv i sitt inre, där topparna ofta når över 2.000 m . Där vildmarken inte dominerar är det genuina jordbruksbygder, och herdemarker. De huvudsakliga grödorna är vin, oliver och spannmål.  En lite udda men inte oviktig produkt är dessutom saffran. Badorter såväl som historiska centrum har en avspänd lugn karaktär. Vid kusten ligger regionens största stad, Pescara. Det är en hamnstad med fiskeflotta, turisthamn och färjetrafik mot bl a Kroatien, och som också har långa sandstränder.
Utflyktsmöjligheterna är oändliga. I saffransbyn Navelli färgas fälten lila när kryddan blommar. I konfektbyn Sulmona kantas huvudgatan av blomsterskulpturer av mandelgodis. Dessutom är vitlöken röd. Uppe i bergen ståtar många byar med stupande, vindlande gator.
 

  Om veckan;

 7 dagar med olika former av yoga, meditation, andning och fantastisk Italiensk mat. Dessutom tid innemellan för reflektion och att bara vara. Antingen bara njuta av trädgården och poolen med den fantastiska utsikten över vingårdar och olivodlingar. Eller ta på vandringsskorna och upptäck Abruzzo och dess små byar till fots. Tanken med denna veckan är att du ska hinna varva ner på riktigt, hinna fördjupa dig och utveckla din yoga praktik och ta den till nästa nivå. Inte bara genom våra asanas (rörelser) utan också genom pranayama (andning), meditation och yogans filosofi.
Havet och stranden finns en 10 min. bilresa bort för den som vill. Närmaste byn, Villafonsia som ligger 1,5 km. bort, erbjuder ett av Italiens bästa glass cafe´er.
Varje morgon startar vi dagen med en yogaklass innan frukosten. En mjukare klass för att väcka kroppen långsamt. Klassen kommer innehålla andningsövningar och en guidad meditation. Senare på eftermiddagen kör vi en lite tuffare klass med mer fokus på styrka. Även denna klassen kommer avslutas med meditation och en skön vila.
 
 

Om värdparet, Pelle, Ingrid och boendet;

 Detta magiska paradis ägs av det svenska värdparet Ingrid och Pelle. Huset är ritat av Ingrid själv och har en helt fantastisk känsla. Det är inbyggt i ett berg och när man anländer till parkeringen så är denna på husets tak. Man möts av två vackra stentrappor som tar en ner till den övre våningen av huset. Som har en jätteterass 
med utsikt över poolen, utomhus yoga plattformen och utöver vinrankor och olivodlingar. Här kommer man in till ett köket och vardagsrummet. Tanken för vårt värdpar har hela tiden varit att man ska känna sig som hemma, så därför ingen reception utan istället stora fluffiga soffor att krypa upp i med en kopp te eller ta ett glas vin och
häng i köket. Om man fortsätter trappan ner mot poolen så på vänster sida av huset har värdparet sitt privata boende och till höger ligger dom åtta dubbelrummen. Alla smakfullt och harmoniskt inredda med golvvärme. Bortanför dessa finns en tvättstuga som man har möjlighet att låna när som helst under veckan. Efter denna ligger den mysiga yogasalen. 
När man träffar Ingrid och Pelle så förstår man direkt att detta är två glädjespridare som är väldigt måna om att alla ska trivas och har det bra. Utöver detta så lagar dom dessutom himmelskt god vegetarisk mat. Om vi vill kan vi även få fisk serverad under veckan. Det är värdparet som hämtar oss på flygplatsen. Kör runt oss till olika
utflyktsmål under veckan (beroende på om man vill åka på utflykt så klart), och hela tiden ser till att det finns matsäck med, eller frukt, te och kaffe hemma i köket. Vi kommer vara hundra procent ompysslade från början till start.
 
                               _____________________________________________________________________________________________________________

Datum:

Pris: 11 850 kr inkl moms, exkl flyg

Ingår i resan 6 nätter:
– Boende 6 nätter
– Frukost/brunch /middag
– Yogaklasser och meditation varje dag
– Valfria utflykter till beachen, marknad, vinprovning och vandring.
– Tillgång till pool
– Lakan och handdukar för inomhusbruk

Ingår ej:
– Flyg
Resa: Flyg till Rom (FCO eller CIA)

______________________________________________________________________________

Övrig information

Boknings avgift 2500 kr betalas i samband med bokning. Denna avgift betalas ej tillbaka.
Ni kommer få en faktura på resterande belopp 30 dagar efter bokning. 
Vi kan ordna 2 delbetalningar om det behövs.

Bokning är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, undantag med intyg från läkare.

 Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

FRÅGOR OCH BOKA HÄR: info@yogaroom.se