Yinyoga Grundutbildning (40 tim)2019-01-24T09:29:00+00:00

Yinyoga Grundutbildning 50 timmar. 

På Yogaroom tycker vi det är viktigt att alla timmar under våra utbildningar är lärarledda. Under denna yinyoga utbildning kommer du guidas av Pia Pagrell som även kommer vara på plats vid eventuella gästföreläsningar. Gästlärare kommer förutom kunniga inom sitt specialområde vara certifierade yogalärare (RYT500).

Om utbildningen

Yinyoga har etablerat sig i snabb takt de senaste åren. Hand i hand med det ökade intresset har utbudet av klasser i denna populära, lugna yogaform vuxit på yogastudios och gym. Yinyoga är ett fantastiskt komplement till både mer dynamiska yogastilar och annan fysisk aktivitet.  I en allt mer yangdominerad omvärld kan yinyoga vara en välbehövlig motpol för ett balanserat sinne. Det är en individanpassad, subtil, och kraftfull form av yoga, en meditativ yogastil med längre stunder i positionerna kombinerat med inre medvetenhet. De flesta rörelserna utförs sittandes eller liggandes. Genom den mjuka, men långa stimuleringen av bindväven ökar vår rörlighet. Vi kopplar samman andning och asana i en meditativ yogapraktik. Det handlar mer om att vara och släppa taget än att göra och är en utmärkt förberedelse för meditation, att lyssna på din inre röst och förenas med din sanna natur.

Syftet med kursen är att ge dig en omfattande förståelse för yinyoga, både i ditt eget utövande och i din roll som lärare. Denna utbildning vänder sig främst till yogalärare som vill undervisa i yinyoga men passar även dig som önskar fördjupa din egen yogapraktik. Kanske har du en annan yrkesroll där du arbetar med människor och ser yinyogan som ett värdefullt komplement. Det är rekommenderat att ha utövat yoga i minst 6 månader innan kursstart.

Utbildningens innehåll

  • Grundprinciper i yinyoga
  • Yinyogans positioner. Grundlig kunskap i yinyogaställningar och dess variationer ur ett individperspektiv.
  • Användning av hjälpmedel.
  • Anatomi i yinyoga.
  • Kinesisk medicin. Övergripande lära om yin & yang, meridianer och energiflöden.
  • Andningstekniker & visualiseringsövningar.
  • Pass/sekvenser. Att skapa yinyogasekvenser med olika teman.
  • Yinyoga och mindfulness.
  • Övergripande lära om ayurvedans olika doshor och hur yinyogasekvenser kan balansera vata, pitta och kapha.
  • Lärarens roll, undervisning, etik och röstens betydelse.

Under utbildningen går vi igenom grunderna i yinyoga genom att blanda teori med praktik. Kursen innefattar 50 timmar lärarledd undervisning, utöver dem ingår även egen läsning och inlämningsuppgifter. Efter godkända inlämningsuppgifter och full närvaro erhåller du ett certifikat på 50 timmar yinyoga lärarutbildning.

Pia_round

Datum: 3-5/5,  17-19/5 och 1-2/6

Tid: Fre 16:00-20:00, lör, sön 8:30-17:30

Plats: Yogaroom

Pris: 50 tim (3 helger, sista helgen fre och lör) 7 900 kr, EARLY BIRD 500 kr  t.o.m 28/2!

 

   

  

Intresserad?

Skriv ett mail till info@yogaroom.se där du berättar lite om dig själv, din yoga, eventuella skador och varför du önskar gå denna utbildning.

I utbildningen ingår en manual som du får vid första kurstillfället. Du kommer även få en litteraturlista med rekommenderad läsning innan kursstart.

En faktura kommer skickas inom 2 veckor efter anmälan och anmälan är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, vid sjukdom under utbildningen och med läkarintyg finns det möjlighet att komma på senare utbildningar vid mån av plats. Detta är inte garanterat.