Yinyoga Grundutbildning (50 tim)2021-03-31T09:41:38+00:00

Yinyoga/ Restorative utbildning 60 timmar. 

Under denna utbildning kommer du guidas av Pia Pagrell som även kommer vara på plats vid eventuella gästföreläsningar. Gästlärare kommer förutom kunniga inom sitt specialområde vara certifierade yogalärare (RYT500). Pia Pagrell är internationellt certifierad yogalärare vid Yoga Alliance: E-RYT200. RYT500 samt YACEP. Att Pia är registrerad YACEP hos Yoga Alliance innebär att genomförd och godkänd utbildning med henne kan registreras som “continuing studies” hos Yoga Alliance.

Om utbildningen

Yinyoga har etablerat sig i snabb takt de senaste åren. Hand i hand med det ökade intresset har utbudet av klasser i denna populära, lugna yogaform vuxit på yogastudios och gym. Yinyoga är ett fantastiskt komplement till både mer dynamiska yogastilar och annan fysisk aktivitet. Det är en individanpassad form av yoga med längre stunder i positionerna kombinerat med inre medvetenhet. De flesta rörelserna utförs sittandes eller liggandes. Genom den mjuka, men långa stimuleringen av bindväven ökar vår rörlighet. Vi kopplar samman andning och positioner i en meditativ yogapraktik. Det handlar mer om att vara och släppa taget än att göra och är en utmärkt förberedelse för meditation, att lyssna på din inre röst och förenas med din sanna natur.

Restorative yoga är en lugn yogaform ger oss de läkande fördelarna med vila. Med restorative yoga kan vi skapa förutsättning för kropp, sinne och nervsystem att vila och återhämtas. Förutom att restorative yoga är populärt bland personer som återhämtar sig från sjukdom eller skada, anses restorative yoga vara en utmärkt balans till vår hektiska och ibland stressande moderna livsstil. Avkoppling är naturligt och restorative yoga återställer det som är naturligt och medfött i oss; förmågan att låta kropp och sinne koppla av och vila.

I en allt mer yangdominerad omvärld kan yin och restorative yoga vara välbehövliga motpoler för ett balanserat sinne.

Syftet med kursen är att ge dig en omfattande förståelse för yinyoga och restorative yoga, både i ditt eget utövande och i din roll som lärare. Denna utbildning vänder sig främst till yogalärare som vill undervisa i yinyoga och restorative yoga men passar även dig som önskar fördjupa din egen yogapraktik. Det är rekommenderat att ha utövat yoga i minst 6 månader innan kursstart.

Utbildningens innehåll

Utbildningens innehåll

 • Grundprinciper i yinyoga.
 • Yinyogans positioner. Grundlig kunskap i yinyogaställningar och dess variationer urett individperspektiv.
 • Användning av hjälpmedel.
 • Anatomi i yinyoga.
 • Kinesisk medicin. Övergripande lära om yin & yang, meridianer och energiflöden.
 • Andningstekniker & visualiseringsövningar.
 • Pass/sekvenser. Att skapa yinyogasekvenser med olika teman.
 • Yinyoga och mindfulness.
 • Övergripande lära om ayurvedans olika doshor och hur yinyogasekvenser kanbalansera vata, pitta och kapha.
 • Restorative yoga – grundprinciper, positioner och dess variationer ur ettindividperspektiv samt att skapa sekvenser.
 • Lärarens roll, undervisning, etik och röstens betydelse.

Under utbildningen går vi igenom grunderna i yinyoga och restorative yoga genom att varva teori med praktik. Efter godkända inlämningsuppgifter och full närvaro erhåller du ett certifikat för 60 timmar.

Utbildningen sker i en mindre grupp så att alla kan vara med på plats, få ett personligt bemötande och ge dig större utrymme som individ.

Läs feedback från några som gått på utbildningen

”Det har varit en fantastisk lärorik tid. Du är GRYM, Pia! Så kunnig, öppen och hjärtlig. Och alla härliga deltagare… Hoppas vi kan hålla kontakten framgent och stötta varandra. Jag hade ju lite yinkunskap innan, men kände att jag ville fördjupa mig innan jag höll yinklasser i min studio. Bra att härliga Anna kom med anatomin också! Jag är ju massör och har bra anatomisk bakgrund, men älskar att repetera och fylla på. Jättebra! Nu känner jag mig helt trygg att hålla klass och jag har en mämgd idéer på upplägg av klasser framöver. TACK för en fantastisk utbildning!” – Katarina Svahn 

Variationen i utbildningen är toppen! Genomgångar av Pia, gästlärare (som också var jättebra och proffsiga), filmer, att praktisera själva, grupparbete, att öva på att instruera har varit fantastiskt bra! Jag är sååå glad att jag vågade anmäla mig. Utbildningen har gett mig ny kunskap, mod, välmående i hela kroppen och nya vänner!

Brita Johansson

Utbildningen var genomtänkt och proffsig upplagd och jag har verkligen sett fram emot varenda helg.
Stort tack från hela mitt hjärta, Uta

Uta Güttler-Offerlind

Jag är oerhört tacksam för dessa helger och den kunskap jag hämtat hem. Tack till mig! Och tack Pia!”

Malin Törnqvist

Nu väntar jag på fortsättningskursen!
Jag uppskattar Pias yin/yang klasser och att hon är bra på att ge Yinyogan ett uttryck som passar bra in i vår teknologiska tid. Pia är stencool och en förebild för mig

Melissa Lazarides

Jag är verkligen 100% nöjd med denna utbildningen och kommer så klart rekommendera den till alla som är sugna på mer Yin.

Anna Gagner

Pia_round

60 tim 3 helger

Datum: 22-24 oktober, 19-21 november & 11-12 december

Tid: Fre 16:00-20:00, lör & sön 8:30-17:30, sista helgen lör – sön.

Pris:   9 800 kr. OBS! EARLY BIRD 500 kr rabatt  t.o.m 31/7

Plats: Yogaroom

   

  

Intresserad?

Skriv ett mail till info@yogaroom.se där du berättar lite om dig själv, din yoga, eventuella skador och varför du önskar gå denna utbildning.

I utbildningen ingår en manual som du får vid första kurstillfället. Du kommer även få en litteraturlista med rekommenderad läsning innan kursstart.

En faktura kommer skickas inom 2 veckor efter anmälan och anmälan är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, vid sjukdom under utbildningen och med läkarintyg finns det möjlighet att komma på senare utbildningar vid mån av plats. Detta är inte garanterat.