Yinyoga Grundutbildning (60 tim)2021-09-20T10:31:06+00:00

Yinyoga/ Restorative utbildning 60 timmar. 

Under denna utbildning kommer du guidas av Melissa Lazarides som även kommer bjuda in olika gästlärare. Lärarna kommer förutom kunniga inom sitt specialområde, Ayerveda och Fysioterapi  vara certifierade yogalärare. Melissa är internationellt certifierad yogalärare vid Yoga Alliance: E-RYT200 och även är registrerad YACEP vilket innebär att genomförd och godkänd utbildning med henne kan registreras som “continuing studies” hos Yoga Alliance.

Om utbildningen

Yinyoga har etablerat sig i snabb takt de senaste åren. Hand i hand med det ökade intresset har utbudet av klasser i denna populära, lugna yogaform vuxit på yogastudios och gym. Yinyoga är ett fantastiskt komplement till både mer dynamiska yogastilar och annan fysisk aktivitet. Det är en individanpassad form av yoga med längre stunder i positionerna kombinerat med inre medvetenhet. De flesta rörelserna utförs sittandes eller liggandes. Genom den mjuka, men långa stimuleringen av bindväven ökar vår rörlighet. Vi kopplar samman andning och positioner i en meditativ yogapraktik. Det handlar mer om att vara och släppa taget än att göra och är en utmärkt förberedelse för meditation, att lyssna på din inre röst och förenas med din sanna natur.

Restorative yoga är en lugn yogaform ger oss de läkande fördelarna med vila. Med restorative yoga kan vi skapa förutsättning för kropp, sinne och nervsystem att vila och återhämtas. Förutom att restorative yoga är populärt bland personer som återhämtar sig från sjukdom eller skada, anses restorative yoga vara en utmärkt balans till vår hektiska och ibland stressande moderna livsstil. Avkoppling är naturligt och restorative yoga återställer det som är naturligt och medfött i oss; förmågan att låta kropp och sinne koppla av och vila.

I en allt mer yangdominerad omvärld kan yin och restorative yoga vara välbehövliga motpoler för ett balanserat sinne.

Syftet med kursen är att ge dig en omfattande förståelse för yinyoga och restorative yoga, både i ditt eget utövande och i din roll som lärare. Denna utbildning vänder sig främst till yogalärare som vill undervisa i yinyoga och restorative yoga men passar även dig som önskar fördjupa din egen yogapraktik. Det är rekommenderat att ha utövat yoga i minst 6 månader innan kursstart.

Utbildningens innehåll

Utbildningens innehåll

 • Grundprinciper i yinyoga.
 • Yinyogans positioner. Grundlig kunskap i yinyogaställningar och dess variationer urett individperspektiv.
 • Användning av hjälpmedel.
 • Anatomi i yinyoga.
 • Ayerveda genomgång av doshas
 • Kinesisk medicin. Övergripande lära om yin & yang, meridianer och energiflöden.
 • Andningstekniker & visualiseringsövningar.
 • Pass/sekvenser. Att skapa yinyogasekvenser med olika teman.
 • Yinyoga och mindfulness.
 • Övergripande lära om ayurvedans olika doshor och hur yinyogasekvenser kanbalansera vata, pitta och kapha.
 • Restorative yoga – grundprinciper, positioner och dess variationer ur ettindividperspektiv samt att skapa sekvenser.
 • Lärarens roll, undervisning, etik och röstens betydelse.

Under utbildningen går vi igenom grunderna i yinyoga och restorative yoga genom att varva teori med praktik. Efter godkända inlämningsuppgifter och full närvaro erhåller du ett certifikat för 60 timmar.

Utbildningen sker i en mindre grupp så att alla kan vara med på plats, få ett personligt bemötande och ge dig större utrymme som individ.

Barnets_position

60 tim 3 helger

Datum: 22-24 oktober, 19-21 november & 11-12 december

Tid: Fre 16:00-20:00, lör & sön 8:30-17:30, sista helgen lör – sön.

Pris:   9 800 kr.

Plats: Yogaroom

   

  

Intresserad?

Skriv ett mail till info@yogaroom.se där du berättar lite om dig själv, din yoga, eventuella skador och varför du önskar gå denna utbildning.

I utbildningen ingår en manual som du får vid första kurstillfället. Du kommer även få en litteraturlista med rekommenderad läsning innan kursstart.

En faktura kommer skickas inom 2 veckor efter anmälan och anmälan är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, vid sjukdom under utbildningen och med läkarintyg finns det möjlighet att komma på senare utbildningar vid mån av plats. Detta är inte garanterat.

 

Lärare:

Melissa Lazarides –  Huvudlärare. E-RYT, YACEP® 200 Certifierad yogalärare

Ett av yogans syften är att ge oss verktyg för att bli den bästa versionen av oss själva.  Tanken är svindlande och lockade mig att påbörja min resa att skaffa kunskap och verktyg för att dela med mig av yogan till andra. Jag är certifierad i Yoga Alliance E200 RYT, utbildad anusarainspirerad Hatha Yoga Teacher för Camilla Bergström. Jag suktar alltid efter mer kunskap och naturligt letar jag efter tillfällen att utmana mig eller lära mig mer vilket har lett mig till en certifiering i Yoga Alliance som SUP-yoga Teacher 50 TT och Yinyoga 50 TT samt FLYyoga 30 TT.
Yogan som filosofi har alltid varit en del av mitt liv och när jag kom i kontakt med den fysiska yogan där kropp och hjärta fick mötas var den sköna känslan ett faktum och ger mig lusten att ständigt utvecklas både som människa och yogalärare. Att leva med yoga i mitt liv är idag en självklarhet och att dela den till andra känns som ett kall.
Jag lever idag min dröm och driver en yogastudio där jag arbetar som yogalärare, certifierad Reiki Master och koppningsmassör. Min intention är att alltid ge en känslan av extra guldkant till alla jag möter.

Uta Offerlind –   E-RYT, YACEP® 500 Certifierad yogalärare

Uta började sin utbildning till yogainstruktör på Yogaroom med Art of Life och valde sedan att fortsätta utbilda sig till Yinyoga lärare och en fortsättningsutbildning till RYT500
Med bakgrund som högpresterande solistdansare hittade jag yoga som motvikt mot alla yttre krav. Att få rikta blicken inåt, att få röra mig helt fri från krav på prestation ger mig varje dag på nytt en känsla av frihet, styrka och lugn. Vikten av återhämtning i samhällets uppskruvade tempo har aldrig varit större. Här erbjuder yoga för mig de bästa verktygen, andningsteknik (pranayama), rörelse och meditation för att komma i kontakt med kroppen och landa i det som är, hitta in i stillhet och balans.

Anna Ahlqwist –  E-RYT, YACEP® 500 Certifierad yogalärare.


Föreläser och utbildar på fysioterapiutbildningen i Göteborg samt blivande Friskis&Svettis ledare.
Anna har under många år arbetat som fysioterapeut och har ryggar, barn/ungdomar och träning som specialitet. Hon ingår i ett forskarteam inom området smärta på Göteborgs Universitet och skriver på sin avhandling om unga med ryggsmärta. Hon kombinerar sin akademiska utbildning och stora intresse för människokroppen i rörelse med sina kunskaper inom yoga. Verktygen inom yoga använder hon också i sin yrkesverksamhet som fysioterapeut.
I sin yoga – undervisning har Anna en önskan om att skapa en meningsfull yogapraktik, där varje deltagare kan utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika personliga förutsättningar. Hon bjuder snarare på en mer funktionell inställning än en estetiskt orienterad yoga. Anna vill gärna dela med mig av sina kunskaper inom yoga och sprida allt gott den kan ge för både kropp och själ.
Anna träffar dagligen unga och äldre med smärta, stress och oro. Hon använder sig av yoga, individuellt och i grupp, som träning, rehabilitering och behandling på sin mottagning Friskrehab i Göteborg.

Jessica Larning – Ayurvedisk rådgivare

Jessica är beteendevetare och certifierad samtals- & KBT-terapeut. Hon har mångårig erfarenhet från att coacha individer till utvecklas och uppnå drömmar med mental styrka och hälsa i fokus. Hon är även kostrådgivare och ayurvedisk hälsorådgivare. 

Jessica driver sitt eget företag Urban Wellness samt Hagabadet Älvstranden. Som gästlärare på Art of Life kommer Jessica koppla Ayurveda och dess doshor till yinyoga.

Hennes stora passion är hälsa och att hjälpa människor att bli starka och trygga samt inspirera till att leva ett meningsfullt liv med energi och glädje. 

Läs feedback från några som gått på utbildningen

”Det har varit en fantastisk lärorik tid.  Jag hade ju lite yinkunskap innan, men kände att jag ville fördjupa mig innan jag höll yinklasser i min studio. Bra att härliga Anna kom med anatomin också! Jag är ju massör och har bra anatomisk bakgrund, men älskar att repetera och fylla på. Jättebra! Nu känner jag mig helt trygg att hålla klass och jag har en mämgd idéer på upplägg av klasser framöver. TACK för en fantastisk utbildning!” – Katarina Svahn

Variationen i utbildningen är toppen –  filmer, att praktisera själva, grupparbete, att öva på att instruera har varit fantastiskt bra! Jag är sååå glad att jag vågade anmäla mig. Utbildningen har gett mig ny kunskap, mod, välmående i hela kroppen och nya vänner!

Brita Johansson

Utbildningen var genomtänkt och proffsig upplagd och jag har verkligen sett fram emot varenda helg.
Stort tack från hela mitt hjärta!

Uta Güttler-Offerlind

Jag är oerhört tacksam för dessa helger och den kunskap jag hämtat hem. Tack till mig! Och tack alla lärare!

Malin Törnqvist

Jag är verkligen 100% nöjd med denna utbildningen och kommer så klart rekommendera den till alla som är sugna på mer Yin.

Anna Gagner