Yoga by heart2021-12-01T12:31:27+00:00

Yoga By Heart – Yogaroom gives back

Vi är så stolta över att presentera vårt välgörenhetskoncept Yogaroom by Heart- Ideell förening med syftet att sprida kärlek och värme till dem som behöver det allra mest.

Vi kommer anordnar en rad olika event och happenings med syfte att samla fina människor som vill bidra på olika sätt. Genom att sprida varm energi på våra olika event och genom att bidra med det man har möjlighet att avvara för tillfället.

VÅRA TIDIGARE EVENT:

26/12-2019

Tillsammans fick vi ihop 11 425 kr! Alla pengar går till statsmissionen. Tack till er alla som kom på detta event, donerade pengar eller skänkte en leksak. 

Ni är varmt välkomna till oss på annandag jul.
Kom och få en fin stund med Camilla på yogamattan, en klass där alla är välkomna. Det blir även fika och lotteri där ni kan vinna fina priser, yogakort, massage etc..
Eventet är gratis genom vår ideella förening: Yoga By heart- vårt välgörenhetskoncept.
Alla pengar som doneras går till Stadsmissionen i Göteborg.
Förra gången vi körde fick vi ihop 13 000kr!! Let’s beat this!!
Tillsammans gör vi skillnad.
Swish 1235167804
26 dec 13-15
Hoppas ni kan komma ❤️

Ni anmäler er genom vårt bokningsystem på vår hemsida. www.yogaroom.se

NYÅRSEVENT 2018 med Camilla & Marie Forssell

Tillsammans fick vi in 5 000kr, Stort tack alla som kom på detta fantastiska event, alla pengar går till Djurens rätt

Kom och fira in det nya året med oss - Yogaroom gives back! Alla pengar donerat går till Djurens rätt. SWISH nummer Yoga by Heart: 1232202306

 Event  den 20/10- 2018

Tillsammans fick vi ihop 3800 kr. Stort tack till allesammans!

Introduktion i självförsvar med Ashif Chowdery! 

Ashif kom till Sverige som flykting när han var ett litet barn, och i år vann han ”Årets Eldsjäl Halmstad” för sitt engagemang med ungdomar och nyanlända inom Karate. Han arbetar inom försvarsmakten och Peter lärde känna Ashif genom att Ashif lärde honom personskydd.
Tillsammans kommer vi under två timmar lära oss grunderna i självförsvar med ursprung ur olika kampsporter. Vi kommer också lära oss hur vi skall använda våra kunskaper med förtänksamhet. Det är häftigt att uppleva hur Ashif använder yogans principer som andning och mindfulness i avstressande syfte när man övar med honom, och vi kommer få en större förståelse för hur vi kan använda oss av yogan när vi hamnar i en situation där vi måste försvara oss.

20/10-2018
11:00-13:00
Plats: Yogaroom
Boka plats på info@yogaroom.se
Evenemanget är gratis och alla frivilliga bidrag går till Läkare Utan Gränser.

Swish: 1235167804

Varmt välkomna!

Annandags event – Supermix av Yoga, Soma move och Dans 2017

Tillsammans fick vi ihop 3850 kr. Stort tack till allesammans!

Nästa Event!

Supermix av Yoga, Soma move och Dans som Helen Bergström kör tillsammans med oss. Vi bjuder in till ett Energi- och glädjefyllt event helt till förmån för Mara Girls Leadership School i Kenya.

På Annandag Jul 26:e December 14:00 träffas vi i Båtmuseet i Onsala.

Välkomna Helen Bergström, Peter och Camilla

Det här härliga gänget var med på annandagens event! 

The Mara Girls Leadership School- Utbilda en flicka och hon kan förändra världen.

Tillsammans fick vi ihop 25 000kr!  Tack all som deltog i detta event

Vi i teamet Yoga By Heart är nu stolta över att kunna presentera ett samarbete mellan oss och Mara Girls Leadership school. Vi har haft äran att få lära känna några av personerna som gjort det möjligt för att denna skolan har kunnat starta, bl. a. Lars Lindkvist som bor och arbetar med detta på plats nere i Kenya.

Flickor som uppmuntras att förstå sitt värde, sina möjligheter och utbildas till starka kvinnor kan bättre utbilda sina egna barn som i sin tur kommer att vara mer benägna att få skolutbildning själva. För varje extra år av högre utbildning ökar kvinnans inkomst och genom att delta på arbetsmarknaden bidrar en utbildad kvinna till ökad ekonomisk produktivitet, vilket leder till ökat välstånd för samhället som i sin tur gynnar kommande generationers hälsa och möjligheter.

Flickan på bilden heter Nashipai och hon kommer från en fattig by i Masai Mara, Kenya. Maasajerna ger sina flickor namn med en speciell betydelse. Nashipai betyder ”den glada” eller ”hon som alltid ler”. Hon är 11 år och ett av 9 syskon. För Nashipai och andra flickor i hennes situation är utbildning bästa vägen ur fattigdom och en möjlighet att kunna förändra sina liv. Precis som i många andra länder prioriteras pojkars utbildning framför flickors eftersom familjer ser sina söner som framtida familjeförsörjare. Att få gå i skola ökar utsikterna till god hälsa och en trygg framtid. Flickor med en utbildning gifter sig ofta senare i livet och föder vanligtvis färre och friskare barn. Med kunskap om mänskliga rättigheter och sitt eget värde har flickorna bättre utsikt att göra anspråk på sina rättigheter. Att få gå i skola ökar möjligheterna för Nashipai att påverka sin framtid och inte bli utsatt för omskärelse, bli bortgift inom ett år eller två och troligtvis, som det barn hon är, bli en ung mor innan hon fyllt 15 år.

Nashipai klarade intagningsprovet till The Mara Girls Leadership School i november förra året. Den 4:e januari i år startade hon sin nya utbildning tillsammans med 15 andra flickor i åldern 11-12 år. Förutom en utbildning grundad på den Kenyanska läroplanen utbildas flickorna även i personligt ledarskap, miljö och fred. Nashipai och hennes klasskamrater blir alla tilldelade en personlig mentor som säkerställer deras 3 år på skolan under trygga förhållanden och hjälper dem på vägen mot högre utbildning.

Basecamp Foundation är ett svensk-norskt initiativ grundat i Kenya. Vid sidan av flickskolan driver stiftelsen miljö- och utvecklingsprojekt i Masai Mara sedan 17 år tillbaka. Ledare för Basecamp Foundation är den svenske forskaren Lars Lindkvist som är verksam i Basecamp och Masai Mara sedan år 2000. Lars är gift med Wanjira Mathai, dotter till fredspristagarinnan (2004) Wangari Maathai och ledare för stiftelsen Wangari Maathai Foundation vars arbete fokuserar på personligt ledarskap bland ungdomar och kvinnor. De båda stiftelserna arbetar tillsammans med utveckling och drift av ledarskapsskolan där Nashipai är en av de 16 första eleverna. Här får flickorna en 3-årig grund att stå på (åk 6-8) innan de går vidare till high school eller gymnasium som vi kallar det i Sverige. Förhoppningen är att flickorna på Mara Girls Leadership School inspireras av det personliga ledarskapet hos Wangari Maathai och andra kvinnliga ledare i världen för att sedan bidra med sin egen insats för att stärka unga flickors utbildning, kulturen, folket och platsen Masai Mara.

Alla flickors rätt till utbildning är ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat så Yoga by heart bjuder in dig att delta i en donationsklass där deltagarna samlar in pengar till Mara Girls Leadership School.

Vi träffas på gräsplanen vid Yogaroom där vi umgås och njuter av en yogaklass utomhus ledd av vår fantastiska Camilla Bergström. Klassen är lämplig för alla nivåer, nybörjare eller erfaren spelar ingen roll. Ta gärna med egen yogamatta, har du ingen finns det mattor att låna på plats. Vi hoppas givetvis på fint väder men skulle det bli regn flyttar vi in i Yogarooms lokaler.  Det kommer även finnas ett lotteri med fina vinster. Alla medel från försäljningen av lotter går till Mara Girls Leadership School. Fika kommer att finnas och även våran egen DJ Tobias som kommer förgylla eventet med härlig musik. Efter klassen kommer vi även ha med Lars via Skype från Kenya som kommer berätta mer detaljerat om projektet och du kommer kunna ställa frågor. Ta med dig hela familjen och kom!

Tillsammans bidrar vi till flickornas möjlighet att få en bra utbildning som är den plattform från vilken de kan bygga sin framtid som starka kvinnliga förebilder i såväl familjen som i samhället. Evenemanget är gratis, men man har chansen att donera en slant. Alla pengar vi samlar in går oavkortat till skolan. Vårt mål är att vi genom detta och kommande event ska kunna stödja och följa en eller flera flickors skolgång under sina 3 år på skolan.

Utbildning kan besegra fattigdom och utsatthet.

Vi ser fram emot att ses!

Vi har fått en kär hälsning från Mara Girls Leadership School och JudyKepher-Gona.

Hon skriver:
Thank you for being friends of Mara Girls Leadership School in Kenya. The girls love sports and u believe they will enjoy Yoga.