Våra klasser2019-01-07T21:35:23+00:00

Yoga

Läs om olika typer av Yoga, eller boka klass direkt här nedan.

Boka klass direkt

Hathayoga

Hathayoga är en klassisk fysisk yoga där du tränar styrka och uthållighet genom varierade yogapositioner (asanas). Begreppet ”ha” representerar solen och ”tha” månen. Hathayoga betyder alltså förening mellan sol och måne. Syftet med hathayoga är att skapa balans i kroppen genom att frigöra blockerad energi (prana). Hathayoga stärker kroppen och gör den smidigare samtidigt som energiflödet kommer igång. Vi rör oss synkroniserat med vår andning och låter utmaningen ligga i att fokuserat stanna lite längre i varje position. Kombinationen av yogapositionerna, medveten andning och koncentration är vad som bidrar till hathayogans kraftfulla effekter på både kropp och sinne.

 Yin Yoga

Det här är en klass för dig som vill ”landa”, ge dig själv total avkoppling, släppa
på stress och stelhet i både sinnet och i din fysiska kropp.
 Vi håller sittande och liggande positioner mellan 3 – 10 min och här är tiden, tålamodet och känslan av att få vila det essentiella. Våra kroppar består till 60 % av fascia (bindväv) och den finns överallt. Den har t.ex. till uppgift
att hålla våra muskler på plats när du spänner dem och även underlätta dess glidrörelser
mot varandra. Vi vill ha fascian så flexibel och mjuk som möjligt genom hela livet och ny
forskning och nya upptäckter visar på dess stora betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande.
Fascian visar även på en djupare intelligens och känslighet – intressant!Under klassen kommer du att få tillgång till props, såsom bolster, klossar, straps, kuddar
och filtar för att kunna slappna av och sjunka in i positionerna så mycket som
möjligt. Vi erbjuder Yin yoga klasser i värme eller utan.

Senioryoga

En kurs för dig som vill pröva en enkel form av yoga som inspiration till personlig utveckling, välbefinnande och mer balans i tillvaron. Låt inte din fysiska ålder eller eventuella ”krämpor” vara ett hinder. Kroppen blir smidig, vital och din medvetenhet fördjupas.Du får det du mest av allt behöver för att må bra i kropp och sinne.Yogapasset utför vi på stol eller sittande på golvet med stöd av filt/kudde.Enkla rörelser i kombination med andningen. Vi avslutar varje yogapass med avspänning, vila och meditation

Margaretha, som leder kursen, tillhör själv gruppen SENIORER och har praktiserat yoga under många år.

Private Session

Vi erbjuder private sessions för er som vill ha en mer personlig resa inom yoga och coaching.

Private sessions har många förmåner eftersom vi utgår från vad det är just du behöver eller söker. Här ställer du frågor och kommer få med dig verktyg hem att jobba på fysiskt och mentalt så att du kan göra förändringar och finna balans och harmoni i ditt liv. Vi rekommenderar minst en gång i veckan till att börja med för att få ut det mesta och sätta grunden.

Vi erbjuder samma totalpris upp till 3 personer.

Hot Yoga

Hathayogapositioner som utförs i värme, runt 40 grader. Syftet med hot yoga är att aktivera ditt nervsystem, dina körtlar och de inre organen genom att aktivt arbeta med din ryggrad. Positionerna är modifierade stabilitetsövningar som stärker, balanserar, vitaliserar och effektivt rensar kroppen på gifter och slaggprodukter – en mycket terapeutisk yoga med fördelar som måste upplevas! Värmen sätter igång kroppens egna läkningsprocess och drar igång blodcirkulationen. Alla kan utöva hot yoga – gammal som ung, fysisk stark, ryggproblem, högt blodtryck etc

Om du är gravid eller under cancerbehandling ska du inte vistas i infraröd värme.

Läs mer

Hot/Yin

(klassen utförs i ca 40 graders värme)

Denna klass startar med utvalda stående Hot yoga positioner. Därefter går vi över till yin yogans fantastiska nedvarvande positioner. Klassen är 1 h 30 min lång och delas upp på ca 30 min Hot yoga och 60 min yinyoga.

Om du är gravid eller under cancerbehandling ska du inte vistas i infraröd värme.

Yinyoga/Varm Yinyoga

(Varm yinyoga utförs i ca 40 graders värme)

En yogaform som är ett komplement till mer dynamiska yogaformer såsom vinyasa, ashtanga och hathayoga osv. Vi arbetar med avslappnade muskler i färre positioner som vi håller längre, vilket gör att vi stretchar bindväv runt ben och leder effektivt. Det här gör att vi ökar vår rörlighet och smidighet samtidigt som vi ökar flödet i våra energikanaler. Yinyoga riktar sig främst till området kring höfter, bäcken och nedre delen av ryggen och ger ett ökat meditativt lugn. Passar alla.

Om du är gravid eller under cancerbehandling ska du inte vistas i infrarödvärme.

 Mindfulness Yoga

Det här en enkel och mjuk form av Yoga. Och den är för Alla. Du behöver inga förkunskaper. Var och en utgår från sig själv i syfte att bli än mer lyhörd för egna önskningar, behov och gränser. Vi övar olika yogapass som på olika sätt stimulerar kroppens självläkande förmåga. Vi mediterar med stöd av både andetaget och rösten. Och vi avslutar alltid med en skön vila till ett lugnt musikstycke.

Livsyogan ger dig möjlighet att långt upp i åren inspireras till det Goda Livet. Till skönhet, välbefinnande och djup glädje. Varmt Välkommen!

 Lärare; Margaretha Fahlström Westin. Läs mer på www.livsyoga.se

Läs mer på livsyoga.se

Varm vila

Salen är uppvärmd till ca 40 grader och belysningen är mjuk med levande ljus. Detta är en musikledd klass utan lärare där du har möjlighet att släppa taget i 45 min lång Shavasana (vila) eller göra mer stillsam yoga på egen hand.

Gravidyoga

I denna klass lägger vi fokus på att stärka upp kroppen inför förlossning och tiden efter med det kommande barnet. Du kommer bli vägledd att på ett enkelt sätt lära känna din kropp vilket kan medverka till att du upplever din förlossning och tiden efter lite enklare. Under klassen kommer vi prata om livet med det kommande barnet, vikten av andning och hållning och hur du kan underlätta för kroppen med bra träning.

Mamma & Babyyoga

En kurs som är till för alla föräldralediga och deras baby 0-8månader.

På denna kursen kan alla delta oavsett tidigare erfarenhet inom yogan. Målet med kursen är att stärka upp de muskler som varit under påverkan och som försvagats under din graviditet.. Medtag gärna favoritleksaken och en filt för babyn att ligga på.

Detta är en kurs för dig som vill börja hitta tillbaka till din kropp efter graviditeten och där du dessutom får en härlig stund med din baby.