Våra klasser2021-10-07T20:07:33+00:00

Yoga

Läs om olika typer av Yoga, eller boka klass direkt här nedan.

Boka klass direkt

Hathayoga

Hathayoga är en klassisk fysisk yoga där du tränar styrka och uthållighet genom varierade yogapositioner (asanas). Begreppet ”ha” representerar solen och ”tha” månen. Hathayoga betyder alltså förening mellan sol och måne. Syftet med hathayoga är att skapa balans i kroppen genom att frigöra blockerad energi (prana). Hathayoga stärker kroppen och gör den smidigare samtidigt som energiflödet kommer igång. Vi rör oss synkroniserat med vår andning och låter utmaningen ligga i att fokuserat stanna lite längre i varje position. Kombinationen av yogapositionerna, medveten andning och koncentration är vad som bidrar till hathayogans kraftfulla effekter på både kropp och sinne.

Yin Yoga

Det här är en klass för dig som vill ”landa”, ge dig själv total avkoppling, släppa
på stress och stelhet i både sinnet och i din fysiska kropp. Vi håller sittande och liggande positioner mellan 3 – 10 min och här är tiden, tålamodet och känslan av att få vila det essentiella. Våra kroppar består till 60 % av fascia (bindväv) och den finns överallt. Den har t.ex. till uppgift

att hålla våra muskler på plats när du spänner dem och även underlätta dess glidrörelser
mot varandra. Vi vill ha fascian så flexibel och mjuk som möjligt genom hela livet och ny
forskning och nya upptäckter visar på dess stora betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande.
Fascian visar även på en djupare intelligens och känslighet – intressant!Under klassen kommer du att få tillgång till props, såsom bolster, klossar, straps, kuddar
och filtar för att kunna slappna av och sjunka in i positionerna så mycket som
möjligt. Vi erbjuder Yin yoga klasser i värme eller utan.

Restoritive Yoga

Meditativt & återhämtande
Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.  Vi kommer använda bland annat bolster, filtar och yogablock för att hjälpa kroppen att slappna av i ett fåtal sköna positioner. Klassen besår av stillhet och vila för att lugna nervsystemet samt motverka stress på en nivå som passar alla.

Hot Yoga

Hathayogapositioner som utförs i värme, runt 40 grader. Syftet med hot yoga är att aktivera ditt nervsystem, dina körtlar och de inre organen genom att aktivt arbeta med din ryggrad. Positionerna är modifierade stabilitetsövningar som stärker, balanserar, vitaliserar och effektivt rensar kroppen på gifter och slaggprodukter – en mycket terapeutisk yoga med fördelar som måste upplevas! Värmen sätter igång kroppens egna läkningsprocess och drar igång blodcirkulationen. Alla kan utöva hot yoga – gammal som ung, fysisk stark, ryggproblem, högt blodtryck etc

Om du är gravid eller under cancerbehandling ska du inte vistas i infraröd värme.

Läs mer om infraröd strålning här

Mindfulness Yoga

Det här en enkel och mjuk form av Yoga. Och den är för Alla. Du behöver inga förkunskaper. Var och en utgår från sig själv i syfte att bli än mer lyhörd för egna önskningar, behov och gränser. Vi övar olika yogapass som på olika sätt stimulerar kroppens självläkande förmåga. Vi mediterar med stöd av både andetaget och rösten. Och vi avslutar alltid med en skön vila till ett lugnt musikstycke.

Livsyogan ger dig möjlighet att långt upp i åren inspireras till det Goda Livet. Till skönhet, välbefinnande och djup glädje. Varmt Välkommen!

 Lärare; Margaretha Fahlström Westin. Läs mer på www.livsyoga.se

Yinyoga/Varm Yinyoga

(Varm yinyoga utförs i ca 30 graders värme)

En yogaform som är ett komplement till mer dynamiska yogaformer såsom vinyasa, ashtanga och hathayoga osv. Vi arbetar med avslappnade muskler i färre positioner som vi håller längre, vilket gör att vi stretchar bindväv runt ben och leder effektivt. Det här gör att vi ökar vår rörlighet och smidighet samtidigt som vi ökar flödet i våra energikanaler. Yinyoga riktar sig främst till området kring höfter, bäcken och nedre delen av ryggen och ger ett ökat meditativt lugn. Passar alla.

Om du är gravid eller under cancerbehandling ska du inte vistas i infrarödvärme.

Varm Hatha Yoga

Vi utför hatha yoga positioner i cirka 30 gradig värme.
Klassen startar med en kortare meditation där du får chans att landa i nuet och göra dig medveten om din kropp, ditt andetag och ditt inre. Med fokus och rörelser initierade av andetaget för vi kroppen genom varierande positioner där endast du bestämmer hur mycket du vill utmana dig själv.
Du uppmuntras att lyssna till din kropp, och alla rörelser kan modifieras.
Klassen startar med ett uppmjukande flöde, för att övergå till att vi håller positionerna i några andetag. Positionerna i kombination med värmen stärker och gör dina muskler mer uthålliga, ökar rörlighet och smidighet, samt öppnar upp för flöde i kroppen.
I strävan efter harmoni arbetar vi med att balansera styrka och rörlighet, stabilitet och lätthet, utmaning och återhämtning.

BLEND yoga

Emotere´yoga – Energi i rörelse

Med influenser från Hatha, Kundalini, Yin, Qigong, Kampsport, Systema, Meditation, Pressure Points/Självmassage.
”Emotere” kommer fån Latinet ”Energi i rörelse.” Vi tränar för hälsan och för en funktionell, avslappnad och rörlig kropp, fri från spänningar. En spänd kropp är stel och slösar sin energi och höjer din stressnivå. Kraften och uthålligheten kommer ifrån korrekt andning. Mentalt lugn, ett sinne fritt från irritation och överaktivitet. Utmanande träning ger tålamod i vardagen. Meditation tränar upp förmågan till koncentration i allt vi tar oss för. Vi föds i Yang, rörliga men ostabila och vi dör i Yin, orörliga men stabila. Man är inte äldre än ens ryggrad är rörlig som det heter inom Kundaliniyoga. Du kan bara bli resultatet av din träning och träning är repetition, efter var och ens förmåga, baby steps. Traditionell träning i ständig förnyelse.
Klassen är mjuk och alla är välkomna