Yogautbildning (200 tim)2021-09-01T13:50:52+00:00

 

Art of Life

200 h Yoga & wellnessutbildning

Mer än någonsin behöver vi lyssna inåt, fråga oss själva – Vem är jag? Vad vill jag på riktigt?

Nu finns möjlighet att vara med på denna utbildning  distans via Zoom eller på plats. 

(OBS!  Pga COVID 19 tar vi in begränsat antal denna omgång)

Art of life utbildning blir fullbokad varje år, boka din plats och din resa har börjat…

 

Art Of Life – en investering i dig själv!

En gedigen, unik och bred, 1-årig yogautbildning med Camilla Bergström.

Gästlärare: Erik Myrberg, Marie Forssell och Melissa Lazarides.

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli lärare inom yoga och ha en bredare plattform att utgå från.  Den vänder sig även till dig som kanske står vid ett vägskäl och vill gå vidare i ditt liv, utmana dig själv, och lära dig mer om hälsa, näringslära, mental träning & coaching. 

En omfattad utbildning som ger dig kunskap, och guidning i  självstudie för att kunna verka som yogalärare. Att själv vara så närvarande och öppen så att du  börjar se dig själv ger en bra grund för att vägleda andra inom yoga.

Camilla har ett fantastiskt sätt att undervisa på, hon ser alla och lämnar ingen oberörd. Hon har en unik förmåga att fånga människor och på ett subtilt plan få elever till henne att genomgå tranformationer som skapar förändring!

      
Se bilder från tidigare utbildningar >>

Vårt syfte: 

Vi erbjuder dig en unik möjlighet till att lära känna dig själv på ett djupare plan samt fördjupa din förståelse och kunskap inom yogafilosofin, västerländsk filosofi, vetenskap och olika stilar inom yoga.

Utbildningen tar din kunskap som yogalärare och elev till en helt ny nivå. Den öppnar dörrarna för att göra en inre resa och vi uppmuntrar våra elever att undervisa från denna egna utgångspunkt. Du lär dig att släppa taget om det som hindrar dig i ditt liv och hitta verktyg för att kunna leva ditt liv fullt ut. Erfarenheten blir din personliga och UNIKA utgångspunkt som yogalärare att undervisa från.

Den personliga resan tillsammans med en fördjupning inom hur du undervisar asanas, andningstekniker och meditation lär dig hur du som yogalärare kan hjälpa och vägleda andra människor till att genomföra förändringar i livet. Här lär du dig att först och främst bli din egen lärare innan du lär ut till andra.  Du blir genom utbildningen väl förberedd på hur du på ett helhetsplan kan undervisa andra; både emotionellt, spirituellt, fysiskt och mentalt.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta din inre röst, följa ditt hjärta och samtidigt njuta av resan!

Du får även kunskap om hur du undviker skador inom yogautövning. Då yoga har vuxit enormt under de senaste tio åren och det är många som vill bli yogalärare har det också uppmärksammats fall där människor skadat sig genom yogan och ibland skuldbeläggs yogaläraren. Detta understryker hur viktigt det är att yogalärare har erfarenhet och kunskap, vilket i sin tur leder till trygghet.

Vi erbjuder dig en assistent  som guidar dig genom ditt första år, ger dig verktyg och skapar trygghet i din roll som yogalärare. Denna person har gått utbildningen under förgående år och  är med under utbildningshelgerna och assisterar under klasserna. Ni får tillgång att träffa eller fråga frågor till er assistent mellan varje utbildningstillfälleför att gå igenom eller diskutera saker som kommit upp.

Den här utbildningen är för dig som redan är eller vill bli lärare, samt för dig som vill fördjupa sig inom yogafilosofin och praktiskt utövande. Vi fokuserar på var du är i din yogapraktik samt vad ditt personliga mål är för den här utbildningen.

Utbildningen uppfyller alla kriterier enligt Yoga Alliance

Pga av pandemin kommer vissa tider vara online live via Zoom, ni kommer även på inspelade videos och annat material för att kunna göra hemstudier lättare.

På lördagar finns Camilla på plats och söndagar en gästlärare. (detta kan komma att ändras.)

Utbildning erbjuder:

 • Analys av asana (fysiska positioner) – hur du observerar, korrigerar, lär ut och utövar dem säkert och med fokus på linjering för optimalt flöde och balans.

 • Kombination av yoga och västerländsk vetenskap som ger dig en fördjupning inom välbefinnande och livsstil. 

 • Mindfullness/mental träning  – vi tittar på beteendemönster, personligheter, vanor och rutiner. Hur man genom medveten närvaro kan göra små förändringar.

 • Introduktion till olika stilar inom yogan, ni får två heldagar Yinyoga och restorative yoga.  

 • Tekniker inom guidad meditation och pranayama (andningstekniker.)

 • Fördjupning inom yogafilosofin inklusive Yamas och Niyamas, samt hur de kan bli del av ditt liv och vardag samt yogans historia.

 • Kunskap om subtila energier/frekvenser,  dess olika Nadis (kanaler i kroppen)
  – Våra tankar påverkar vår energi, vår kropp, hur vi upplever oss själva och allt runt omkring. orden vi talar har vibration.
  Här lär du dig om dom 5 naturlagarna, hur dom är en del av konstellationen av vem vi är.
  Du lär dig att som yogalärare känna tillit till dig själv, hur du känner in energin i ett rum och undervisar en klass utifrån ett tema.

 • Vikten av smart, säker och genomtänkt sekvensbyggande av en yogaklass.

 • Röstträning och hur du använder heartlanguage, när du instruerar en klass. Vikten av TEMA inför klasser och lita på din röst, orden vi talar har vibration. 

 • Kunskap om hur du undervisar yoga på ett sätt som minimerar skaderisken.

 • Kroppens anatomi och biomekanik.

 • Yoga Theraphy– att bättre förstå orsaken till skador, spänningar och kronisk smärta. Djupare förståelse för kroppens möjligheter och läkande genom invanda-mönster.

 • Stresshantering och gruppdynamik.

 • Kunskap om näringslära, förståelse för ditt förhållande till mat samt att skapa ett hälsosamt mönster för kosthållning som fungerar för din kropp i längden.

 • Råd om hur du går till väga startar upp en egen verksamhet.

”Tacksam bortom ord för året som hjälpte mig att öppna dörren till mitt innersta rum. En utbildning som guidat mig hem till mig själv via tryggt och varmt och ibland utmanande ledarskap från Camilla och alla de andra lärarna. En yogautbildning som givit mig verktyg att utveckla självledarskap och ta de steg som jag behöver för att äga mitt liv. Steg för steg. Förutom studier i asanas, studeras de olika stegen i åtta-faldiga vägen djupgående för dig som vill lära dig mer om dig själv. Slöjor plockas bort genom att titta närmare på de hinder vi har i vår väg genom kleshas. Yogan har lärt mig att vi alla är lika om än så olika. Jag har lärt mig att välja mer medvetet och börja ta beslut som resonerar med mitt hjärta och följa den väg som jag skall gå.

– Sabina Lagemyr YLU 2019-2020

”Jag har haft så många bra och härliga lärare inom olika områden i mitt liv, och nu menar jag just LÄRARE, dvs till yrket på något sätt, inom skola, yoga, kurser osv. Men du Camilla, är den lärare jag har haft hittills som jag känner har lärt mig så otroligt mycket saker som jag inte hade kunnat läsa mig till. . Du har förmedlat MASSOR av kunskap som jag verkligen aldrig hade kunnat läsa mig till och jag vill berätta för dig att jag är så himla glad och tacksam för att du delar med dig och förmedlar din kunskap utifrån dig själv på ett så fantastiskt inspirerande sätt som satt igång så mycket processer hos mig. Processer som känns så bra och rätt! Alla dina fina gester, jag vill gärna ge ett exempel; din reaktion när någon som tycker att det är asjobbigt att gå fram och instruera gått fram, jag minns hur du sa ”I bow to you”, och visade så stor vördnad inför personen som vågat utsätta sig. Sådana situationer säger så mycket mer än ord. 

– Jessika Johansson YLU 2019-2020

”Art of Life och dess lärare är FANTASTISKA! Inspiration, lärdom, gemenskap, värme, insikt och utveckling är ord jag förknippar med denna utbildning. Djup visdom och kunskap förmedlas på ett mångfacetterat och inspirerande vis av en erfaren och alldeles underbar Camilla i en tillåtande och stöttande atmosfär. Efter utbildningen känner jag mig själv bättre, har fler verktyg för att hantera livet, ökad medvetenhet, större kunskap om yogafilosofi och de fysiska positionerna och hur jag kan förmedla dessa till andra människor. Jag är så glad och tacksam för att jag tog mitt första steg på en omtumlande, stärkande och härlig resa tillsammans med Camilla och de andra deltagarna.”

– Malin Rödström YLU 2018-2019

”En utbildning som är så mycket mer, som gett mig kunskap och insikter om yoga och om mig själv. Art of life levererar djupa kunskaper om yoga både den fysiska, mentala & spirituella. Denna utbildning bjuder på en resa som jag önskar alla gav sig själva möjlighet att få följa med på.”

– Anna Melin YLU 2018-2019

”You are a star! Jag vill ge Yogaroom och Camilla Bergström alla stjärnor man kan tänka sig. Har haft morgon/förmiddagsyoga pass & sitter och lyssnar på Coldplays låt med nästan samma text ”(A sky) full av stars”. Tankarna går till Yogaroom och lärarutbildningen jag går där och jag vill bara säga TACK! Jag känner från botten av mitt hjärta att jag hittade så rätt som hittade till er. Hoppas att många, många fler får möjligheten att hitta, upptäcka & uppleva med er.”

– Ingela Holgersson YLU 2017-2018

”Jag gick in helt ovetandes om vad som skulle hända hösten 2017 med en tom verktygslåda och kommer ut 10 månader senare fylld av både erfarenheter, verktyg och nya vänner. Utbildningen har fått mig att växa på alla plan och gett mig en djupare förståelse för min kropp och min själ. Idag är jag så mycket mer medveten om vad jag vill med mig liv, så nyfiken och full av visshet om att mitt hjärta leder mig rätt i framtiden. Tack Camilla! Jag kan varmt rekommendera yogalärarutbildningen på Yogaroom. Miljön, människorna och Camilla skapade en trygg plats med högt i tak där jag kunde utforska, lära och utvecklas till den jag vill vara och det jag vill stå för. Jag har äntligen funnit svaret på vad jag ska göra när jag blir stor, en fråga jag ställt mig i så många år. Och jag kommer kunna göra skillnad, på mitt sätt, i min skala och låta hjärtat leda mig dit.”

– Lena Lindeblom YLU 2017-2018

”Utbildningen har gett mig verktyg att växa, både i min yogapractice och i livet. Så mycket föll på plats. Camilla delar med sig generöst av sin stora kunskap och undervisade med mycket kärlek till varenda en av oss, alla blev sedda. Fantastiska gästlärare kompletterade utbildningen och la grunden till en livslång resa i yogans ande. Jag är så tacksam för varenda timme av utbildningen!”

-Uta Offerlind YLU 2017-2018

”Den här kursen är en gamechanger!
Om du letar efter yogalärarutbildningen som innehåller både personlig utveckling och möjligheten att bli en certifierad yogalärare ska du gå den som finns på Yogaroom i Kungsbacka.
Camilla guidar dig i din personliga utveckling och med sin blick för den fysiska kroppen visar hon hur man ska göra för att hitta sin optimala hållning.
Att vara med när Camilla ”skulpterar” en kropp är ett magiskt ögonblick, det vet alla som varit med.
Jag rekommenderar denna utbildning till alla som tänker tanken att bli yogalärare eller som vill utvecklas som person. Camilla med gästlärare lär dig om yogans filosofi, andning och positioner så man vill att utbildningen ska fortsätta för alltid”

– Ann Rehnberg YLU 2017 – 2018, assistent 2018, 2019

”Att ha tagit den här utbildningen är en av de bästa sakerna jag gjort. Jag har lärt mig så mycket om mig själv. Jag har fått verktyg för att också kunna ändra på beteenden och inställningar som jag nu inser att jag har eller som jag sökt förändring på länge. Jag har lärt mig om livet, för resten av livet.
Låter det otroligt? Det är yoga.
Men att bli yogalärare handlar väl om att lära sig svåra positioner och leda klasser? Ja, visst det lär du dig också. Camilla delar generöst med sig av sin kunskap och tar med dig på en resa under de här 10 månaderna som du aldrig hade kunnat föreställa dig. Tveka inte. Kör!”

Paulina Van de Haar YLU 2017-2018

”Den här utbildningen har inte bara givit mig en gedigen kunskap om yogans filosofi och praktik, utan även lärt mig så mycket om mig själv. Camillas imponerande kompetens inom yoga i allmänhet och teknik i den fysiska praktiken i synnerhet, har varit otroligt värdefull. Jag är så glad att jag gick den här utbildningen och fick ta del av Camillas kunskap och effektiva metoder. Utbildningen har inte bara gett mig förutsättningar att bli yogalärare – den har också tagit mig flera steg mot att bli en bättre människa och att kunna hjälpa personer hitta sin väg till personlig utveckling.”

– Emelie Rehnholm – 2016 – 2017

”Denna resa har gett mig ovärderliga verktyg för att skapa och leva livet som JAG vill. Camilla delar på ett enkelt och självklart sätt med sig av stor visdom och kunskap i ”the Art of life” som yogan faktiskt är! 
Jag har fått en större tillit till mig själv både som person och som yogalärare efter denna djupgående kurs.Känner att jag har växt på alla plan och lärt mig att se mitt liv som ett forum för lära mig mer om mig själv och även få dela med mig av yogans budskap.Detta är en kurs jag önskar alla skulle gå, och jag vill varmt rekommendera den oberoende ålder eller tid i livet!”

-Emma Rehnberg YLU 2015-2016

”För mig är denna utbildning en lika stor investering i personlig utveckling som en djupdykning i Yogans underbara värld. Camilla är en professionell lärare som får oss att sätta egna ord på det vi lär oss. Detta för att med mer tydlighet och trovärdighet förmedla till framtida elever och kunder. Vi får översätta Yogans grenar till vår egen verklighet och vardag, vilket gör det tydligt och får oss att förstå vikten av Yogans filosofi.
Med Camilla känner jag mig trygg, hela hennes leverne och personlighet speglar allt vad Yoga beskrivs som. För mig är hon en stor förebild.”

–  Helena Thilander YLU 2015-2016

”Utbildningen har hjälpt mig att öppna upp för möjligheten att se mitt liv ur ett annat perspektiv. Jag har samtidigt  fått verktygen för att göra förändringar så att jag kan leva mitt liv fullt ut. En fantastisk resa jag varmt kan rekommendera!”

–  Charlotte Wotz Ader YLU 2015-2016

Yoga utbildningen med Camilla på yogaroom har för mig inneburit att mina kunskaper kring yogan som fysisk utövning fördjupats och att min förståelse för yogan som filosofi har vidgat min syn på mig själv och mina medmänniskor.  Yogautbildningen är den bästa investering jag gjort i mig själv och jag hoppas att jag i framtiden kan sprida min kunskap vidare i den underbara omfamning som Camilla förmedlar kring yogans lära på det fysiska, psykiska, emotionella och mentala planet som yogan representerar. 

–  Johanna Sellman Österström 2015-2016

Övrigt:

 • Under utbildningen, september-maj, har du i mån av plats fri tillgång till alla klasser på Yogaroom eller via Zoom.

 • Du får en litteraturlista i förväg med obligatoriska samt valfria böcker. Några av böckerna är på engelska.

 • Du får ett kompendium på engelska sammansatt av Camilla för den här utbildningen.

Vad händer efter utbildningen?

Eftersom denna utbildning är unik och bred erbjuder vi följande två vägar att gå,

 • Du får ett signerat dokument av Camilla Bergström och blir certifierad yogalärare enligt 200 RYT.  Du går igenom  certifieringsprocessen som är uppdelad i två delar, en teoretisk och en praktisk del. Allt sker i öppen kommunikation privat med Camilla, hon kommer ge dig en fantastisk vägledning så du känner dig trygg. Denna processen är även för dig som inte vill hålla yogaklasser, utan en gåva till dig själv.

 • Här gör du enbart den teoretiska delen. Du får ett intyg att du gått 200 h Art of Life utbildning.

Förkunskaper:

 • Minst ett års praktiserande av yoga. Ingen tidigare erfarenhet av undervisning krävs.

 • Ett telefonsamtal  med Camilla innan anmälan till utbildningen.  Vänligen skicka en email till: info@yogaroom.se för att boka ett telefon möte.

YLU klass 2017
YLU klass 2017
YLU klass 2017

Lärare:

Camilla Bergström –  E-RYT, YACEP® 500 Certifierad yogalärare, Wellness & Life coach

Camilla Bergström är en internationellt känd yogalärare, förespråkare av hälsa och yogisk livsstil. Hon har bott i Los Angeles i 23 år, där hon  jobbade heltid inom yoga och wellness. Hon hade ett fullt schema med privat klienter, yogautbildningar och workshops, och även arbetat runt om i världen. Hennes passion är att dela med sig av hennes personliga berättelse, hur hon i många år kämpat med sig själv, kraschade helt som ung, och hur hon ändrade sin syn på livet genom filosofin bakom yogan. Hon har studerat med yogamasters från hela världen, och har en omfattad utbildning inom yogans filosofi, olika stilar av asana, positiv psykologi, NLP, anatomi, rehab yoga och näringslära. 

Camilla flyttade tillbaka till Sverige 2014 och driver nu själv Yogaroom i Kungsbacka. Yogastudion är hennes plattform för välgörenhets event, Art of Life 200 h yogalärar utbildning, workshops och hälso-inspirationsdagar.
Camilla är känd för sin förmåga att kunna leda sina elever till en positiv livsstil och inspirera till att våga ta sitt liv till en ny nivå både på och utanför yogamattan. Hon har ett unikt sätt att hjälpa människor finna styrka och livsglädje, och ta för sig av allt det fina livet erbjuder.

Erik Myrberg – Läkare & yoga lärare

Som läkare arbetar han med reumatologi – immunförsvar, inflammation och ledsjukdomar. Inom yogan undervisar han på flera medicinska utbildningar, är lärare i anatomi på yogalärarutbildningar, och svarar på frågor om yoga och medicinsk vetenskap på www.alltomyoga.se och www.yogobe.se. Eriks undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.
På utbildningen med Erik undervisar han om kroppens olika system: Skelett, muskler, senor och inre organ för att du ska förstå och känna vad som händer på mattan. Han går också in på nervsystemet och andningen. Fokus den här helgen ligger på hur kroppens struktur hänger ihop med biomekaniken. Asana varvas med föreläsningar, diskussioner, övningar och kroppsmeditation, för att du ska få ökad kroppskännedom och bli en bättre lärare.

Marie Forssell- Certifierad yogalärare & Mental coach

Jag har jobbat med friskvård i över 30 år och med yogan som en del i vardagen i ca 12 år. Jag hade länge en ”färdig” bild att ”det är ingenting för mig – jag gillar att svettas”…Det finns inget som varit så utmanande som yogan både mentalt och fysiskt. Tålamod är ett ord som ständigt kommer upp för mig i yogan och även i livet. Inget är omöjligt – vissa saker tar bara lite längre tid.
Genuint välmående oavsett omständigheter är min djupaste passion, att ha tillgång till goda ögonblick/stunder när vi utmanas i livet. Att hitta balansen mellan att köra på hårt och pausa för reflektion.

Melissa Lazarides – RYT, YACEP® 200 Certifierad yogalärare och Reiki Master

Ett av yogans syften är att ge oss verktyg för att bli den bästa versionen av oss själva.  Tanken är svindlande och lockade mig att påbörja min resa att skaffa kunskap och verktyg för att dela med mig av yogan till andra. Jag är certifierad i Yoga Alliance E200 RYT, utbildad anusarainspirerad Hatha Yoga Teacher för Camilla Bergström. Jag suktar alltid efter mer kunskap och naturligt letar jag efter tillfällen att utmana mig eller lära mig mer vilket har lett mig till en certifiering i Yoga Alliance som SUP-yoga Teacher 50 TT och Yinyoga 50 TT samt FLYyoga 30 TT.
Yogan som filosofi har alltid varit en del av mitt liv och när jag kom i kontakt med den fysiska yogan där kropp och hjärta fick mötas var den sköna känslan ett faktum och ger mig lusten att ständigt utvecklas både som människa och yogalärare. Att leva med yoga i mitt liv är idag en självklarhet och att dela den till andra känns som ett kall.
Jag lever idag min dröm och driver en yogastudio där jag arbetar som yogalärare, certifierad Reiki Master och koppningsmassör. Min intention är att alltid ge en känslan av extra guldkant till alla jag möter.

Datum 2021-2022
18-19/9, 9-10/10, 13-14/11, 4-5/12, 8-9/1, 5-6/2, 5-6/3, 26-27/3, 23-24/4, 14-15/5

Tider:
Lördagar & Söndagar 8.30-17.30

Vi reserverar oss för eventuella förändringar gällande upplägg och lärare 

Intresserad?

Vi är måna om detta är den utbildning du söker, därför kommer första steget vara att ha ett telefonsamtal med Camilla.
Om du är intresserad maila oss på  info@yogaroom.se och så bokar vi en tid.

Investering

Pris: 39 500 :- inkl moms, på plats i studion
Pris: 34 500 :- inkl moms, live via Zoom

Anmälningsavsgift: 4 500 :- betalas i samband med anmälan. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka (kan användas på annan kurs inom ett år från det datum avbokat)

14 dagar efter anmälan kommer ni få första delbetalning på 15 000 kr, 1 juni kommer andra fakturan på 10 000 och slutbetalning
1 augusti på 10 000 kr, (5 000 kr för digital) . Vill ni betala hela summan med en gång meddelar ni oss detta vid anmälan. (Anmälningsavgiften är inräknad)

Utbildningen bokas snabbt och har varit fullbokad varje gång. Vi har ett begränsat antal platser så hör av dig om du är intresserad och boka ett samtal med Camilla.

Utbildningen betalas innan start och anmälan är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, vid sjukdom under utbildningen och med läkarintyg finns det möjlighet att komma på senare utbildningar och observera vid mån av plats. Detta är inte garanterat.  Betalning av avgiften sker på bankgiro 639-8952 eller direkt på Yogaroom med kort.

Hör av er om vi kan hjälpa er på något sätt: info@yogaroom.se

Boende

Vi har överenskommelse med specialpriser hos Hotell Halland centralt i Kungsbacka, Gottskärs hotell i Onsala och ett privat boende i Onsala (separat byggnad). Meddela om det finns behov av boende så berättar vi mer.