Yogalärarutbildning (200 tim)2018-12-15T12:24:12+00:00

Art Of Life

200 HOUR TEACHER TRAINING

Yogalärarutbildning 

med Camilla Bergström- en investering i dig själv!

 

Art Of Life- en gedigen, unik och bred, 1-årig yogalärarutbildning med Camilla Bergström.

Gästlärare: Ulrica Norberg, Erik Myrberg, Marie Forssell och Pia Pagrell.

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli lärare inom yoga och ha en bredare plattform att utgå från.  Den vänder sig även till dig som kanske står vid ett vägskäl och vill gå vidare i ditt liv, utmana dig själva och lära dig mer om hälsa, näringslära, mental träning & coaching. 

En omfattad utbildning som ger dig kunskap, och guidning i  självstudie för att kunna verka som yogalärare. Att själv vara så närvarande och öppen så att du  börjar se dig själv ger en bra grund för att vägleda andra inom yoga.

Camilla har ett fantastiskt sätt att undervisa på, hon ser alla och lämnar ingen oberörd. Hon har en unik förmåga att fånga människor och på ett subtilt plan få elever till henne att genomgå tranformationer som skapar förändring!

Se bilder från tidigare utbildningar >>

Vårt syfte: 

Vi erbjuder dig en unik möjlighet till att lära känna dig själv på ett djupare plan samt fördjupa din förståelse och kunskap inom yogafilosofin, västerländsk filosofi och vetenskap och olika stilar inom yoga.

Utbildningen tar din kunskap som yogalärare och elev till en helt ny nivå. Den öppnar dörrarna för att göra en inre resa och vi uppmuntrar våra elever att undervisa från denna egna utgångspunkt. Du lär dig att släppa taget om det som hindrar dig i ditt liv och hitta verktyg för att kunna leva ditt liv fullt ut. Erfarenheten blir din personliga och UNIKA utgångspunkt som yogalärare att undervisa från.

Den personliga resan tillsammans med en fördjupning inom hur du undervisar asanas, andningstekniker och meditation lär dig hur du som yogalärare kan hjälpa och vägleda andra människor till att genomföra förändringar i livet. Du blir genom utbildningen väl förberedd på hur du på ett helhetsplan kan undervisa andra yogis; både emotionellt, spirituellt, fysiskt och mentalt.

Vårt mål är att hjälpa dig att hitta din inre röst, följa ditt hjärta och samtidigt njuta av resan!

Du får även kunskap om hur du undviker skador inom yogautövning. Då yoga har vuxit enormt under de senaste tio åren och det är många som vill bli yogalärare har det också uppmärksammats fall där människor skadat sig genom yogan och ibland skuldbeläggs yogaläraren. Detta understryker hur viktigt det är att yogalärare har erfarenhet och kunskap, vilket i sin tur leder till trygghet.


Vi erbjuder dig en mentor som guidar dig genom ditt första år, ger dig verktyg och skapar trygghet i din roll som yogalärare.
Mentorn är med under utbildningshelgerna och assisterar under klasserna. NI får tillgång att träffa eller fråga frågor till er mentor mellan varje utbildningstillfälleför att gå igenom eller diskutera saker som kommit upp.

Den här utbildningen är för dig som redan är eller vill bli lärare, samt yogis som vill fördjupa sig inom yogafilosofin och praktiskt utövande. Vi fokuserar på var du är i din yogapraktik samt vad ditt personliga mål är för den här utbildningen.

Utbildningen uppfyller alla kriterier enligt Yoga Alliance och efter avslutad utbildning blir du certifierad enligt 200 RYT.

Alla 200 timmar kommer vara på Yogaroom varav  åtta helger med Camilla och två helger med gästlärare.

Utbildning erbjuder:

 • Analys av asana – hur du observerar, korrigerar, lär ut och utövar dem säkert och med fokus på optimal linjering.

 • Kombination av yoga och västerländsk vetenskap som ger dig en fördjupning inom välbefinnande och livsstil. 

 • Introduktion till olika stilar inom yogan – tekniker inom guidad meditation och pranayama-andningstekniker.

 • Fördjupning inom yogafilosofin inklusive Yamas och Niyamas, samt hur de kan bli del av ditt liv och vardag.

 • Kunskap om subtila energier/frekvenser och hur du själv kan höja dem! Du lär dig att som yogalärare känna tillit till dig själv, hur du känner in energin i ett rum och undervisar en klass utifrån ett tema.

 • Vikten av smart, säker och genomtänkt sekvensbyggande av en yogaklass.

 • Lära dig hur du använder ditt heartlanguage när du instruerar en klass, och hur du lägger upp ett tema i klassen för att inspirera folk att yäxa både på och utanför yogamattan

 • Kunskap om hur du undervisar yoga på ett sätt som minimerar skaderisken.

 • Kroppens anatomi och biomekanik.

 • Yoga Theraphy– att bättre förstå orsaken till skador, spänningar och kronisk smärta. Djupare förståelse för kroppens möjligheter och läkande genom rörelse samt genom att bryta invanda-mönster.

 • Kunskap om näringslära, förståelse för ditt förhållande till mat samt att skapa ett hälsosamt mönster för kosthållning som fungerar för din kropp i längden.

 • Råd om hur du startar upp en egen verksamhet, går tillväga för att hitta jobb, samt hur du bygger en egen kundkrets.

”För mig är denna utbildning en lika stor investering i personlig utveckling som en djupdykning i Yogans underbara värld. Camilla är en professionell lärare som får oss att sätta egna ord på det vi lär oss. Detta för att med mer tydlighet och trovärdighet förmedla till framtida elever och kunder. Vi får översätta Yogans grenar till vår egen verklighet och vardag, vilket gör det tydligt och får oss att förstå vikten av Yogans filosofi.
Med Camilla känner jag mig trygg, hela hennes leverne och personlighet speglar allt vad Yoga beskrivs som. För mig är hon en stor förebild.”

–  Helena Thilander

”Utbildningen har hjälpt mig att öppna upp för möjligheten att se mitt liv ur ett annat perspektiv. Jag har samtidigt  fått verktygen för att göra förändringar så att jag kan leva mitt liv fullt ut. En fantastisk resa jag varmt kan rekommendera!”

–  Charlotte Wotz Ader

Yoga utbildningen med Camilla på yogaroom har för mig inneburit att mina kunskaper kring yogan som fysisk utövning fördjupats och att min förståelse för yogan som filosofi har vidgat min syn på mig själv och mina medmänniskor.  Yogautbildningen är den bästa investering jag gjort i mig själv och jag hoppas att jag i framtiden kan sprida min kunskap vidare i den underbara omfamning som Camilla förmedlar kring yogans lära på det fysiska, psykiska, emotionella och mentala planet som yogan representerar. 

–  Johanna Sellman Österström

Övrigt:

 • Under utbildningen, september-maj, har du i mån av plats fri tillgång till alla klasser på Yogaroom.

 • Du får en litteraturlista i förväg med obligatoriska samt valfria böcker. Några av böckerna är på engelska.

 • Du får ett kompendium på engelska sammansatt för den här utbildningen.

 • Efter godkänd examinationsklass samt tenta, har du möjlighet att registrera dig på Yoga alliance som 200h RYT.

Certifieringsproccess:

Certifieringsprocessen är uppdelad i två delar. En teoretisk och en praktisk del.

Allt sker i öppen kommunikation med Camilla, för att du ska känna dig trygg och vägledd under hela processen.

Förkunskaper:

 • Minst ett års praktiserande av yoga. Ingen tidigare erfarenhet av undervisning krävs.

 • Ett samtal eller möte med Camilla innan anmälan till utbildningen.  Vänligen skicka en email till: info@yogaroom.se för att boka en tid på yogaroom eller per telefon med Camilla

Lärare:

Camilla Bergström –  E-RYT, YACEP® 500 Certifierad yogalärare, Wellness & Life coach

Camilla Bergström är en internationellt känd yogalärare, förespråkare av hälsa och yogisk livsstil. Hon har bott i Los Angeles i 23 år, där hon  jobbade heltid inom yoga och wellness. Hon hade ett fullt schema med privat klienter, yogautbildningar och workshops, och även arbetat runt om i världen. Hennes passion är att dela med sig av hennes personliga berättelse, hur hon i många år kämpat med sig själv, kraschade helt som ung, och hur hon ändrade sin syn på livet genom filosofin bakom yogan. Hon har studerat med yogamasters från hela världen, och har en omfattad utbildning inom yogans filosofi, olika stilar av asana, positiv psykologi, NLP, anatomi, rehab yoga och näringslära. 

Camilla flyttade tillbaka till Sverige 2014 och driver nu själv Yogaroom i Kungsbacka. Yogastudion är hennes plattform för välgörenhets event, Art of Life 200 h yogalärar utbildning, workshops och hälso-inspirationsdagar.
Camilla är känd för sin förmåga att kunna leda sina elever till en positiv livsstil och inspirera till att våga ta sitt liv till en ny nivå både på och utanför yogamattan. Hon har ett unikt sätt att hjälpa människor finna styrka och livsglädje, och ta för sig av allt det fina livet erbjuder.

 

Gästlärare:

Ulrica Norberg- Certifierad yogalärare 

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa. Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre. De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll  för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa. 

Erik Myrberg – Läkare & yoga lärare

Som läkare arbetar han med reumatologi – immunförsvar, inflammation och ledsjukdomar. Inom yogan undervisar han på flera medicinska utbildningar, är lärare i anatomi på yogalärarutbildningar, och svarar på frågor om yoga och medicinsk vetenskap på www.alltomyoga.se och www.yogobe.se. Eriks undervisning präglas av humor och värme, och han brinner för att förmedla sin kunskap på ett lättillgängligt sätt.
På utbildningen med Erik undervisar han om kroppens olika system: Skelett, muskler, senor och inre organ för att du ska förstå och känna vad som händer på mattan. Han går också in på nervsystemet och andningen. Fokus den här helgen ligger på hur kroppens struktur hänger ihop med biomekaniken. Asana varvas med föreläsningar, diskussioner, övningar och kroppsmeditation, för att du ska få ökad kroppskännedom och bli en bättre lärare.

Marie Forssell- Certifierad yogalärare & Mental coach

Jag har jobbat med friskvård i över 30 år och med yogan som en del i vardagen i ca 12 år. Jag hade länge en ”färdig” bild att ”det är ingenting för mig – jag gillar att svettas”…Det finns inget som varit så utmanande som yogan både mentalt och fysiskt. Tålamod är ett ord som ständigt kommer upp för mig i yogan och även i livet. Inget är omöjligt – vissa saker tar bara lite längre tid.
Genuint välmående oavsett omständigheter är min djupaste passion, att ha tillgång till goda ögonblick/stunder när vi utmanas i livet. Att hitta balansen mellan att köra på hårt och pausa för reflektion.

Pia Pagrell – Certifierad Yin och Hathayoga lärare

Det har gått över 10 år sedan mitt första möte med yoga och jag fascineras fortfarande av den stärkande och helande påverkan yoga har på både kropp och själ. Idag har yogan intagit en stabil och betydelsefull plats i mitt liv. Genom yoga blir jag mer närvarande, får bättre självinsikt och kunskap om vad jag behöver tillföra i min dagliga träning och livsstil för att optimera mitt välmående, varje dag i livet.Att utöva yoga ger mig så mycket och det är en stor glädje att få dela med mig av yogans fantastiska verktyg. 
Under en klass utforskar vi kroppens potential, hittar invanda kroppsmönster, inspireras till att fördjupa vår inre medvetenhet för att förena andning, kropp och sinne.
 Min intention är att erbjuda individanpassade yogaklasser som lämnar kvar en skön känsla i både kropp och själ att ta med från yogamattan och ut i vardagen. 
Jag är certifierad RYT200-lärare i Hatha/Vinyasayoga via Ulrica Norbergs Yoga for Life, certifierad 500hr-lärare via ISHTA Yoga och i ISHTA Yinyoga via Ulrica Norberg. Jag är även certifierad Gravidyogalärare via Karin Hilmarch, Yogastudion. 

 

 

 

2019-2020, 10 helger.

Datum september 2019 –  maj 2020

20-22/9, 18-20/10, 8-10/11, 6-8/12, 10-12/1, 31-2/2, 28-1/3, 27-29/3, 24-26/4, 15-17/5

Fredagar 16.00-20.00 samt

Lördagar & Söndagar 8.30-17.30

Intresserad?

Är du intresserad av vår utbildning så kan du prata med Camilla. Hör av er till henne direkt på 0733- 864 899  alt. mail info@yogaroom.se

Investering

Pris: 39 500 :- inkl moms

Anmälningsavsgift: 4 500 :- betalas i samband med anmälan. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka (kan användas på annan kurs inom ett år från det datum avbokat)

Ni kommer få en faktura 1 juni på 15 000 kr och slutbetalning 1 augusti på 20 000 kr. (Anmälningsavgiften är inräknad)

Utbildningen bokas snabbt och har varit fullbokad varje gång. Vi begränsar antalet deltagare till 20 personer så hör av dig om du är intresserad och boka ett samtal med Camilla.

Utbildningen betalas innan start och anmälan är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, vid sjukdom under utbildningen och med läkarintyg finns det möjlighet att komma på senare utbildningar vid mån av plats. Detta är inte garanterat.  Betalning av avgiften sker på bankgiro 639-8952 eller direkt på Yogaroom (kontant eller kort).

Hör av er om vi kan hjälpa er på något sätt: info@yogaroom.se