YLU YOGAROOM – September 2016 av Emma

//YLU YOGAROOM – September 2016 av Emma

Möten
Möt livet, möt människor och möt dig själv med ett öppet hjärta ett öppet sinne. Innerst inne är vi alla samma, vi har alla rädslor, känslor av att inte vara tillräckliga, känslor av att behöva vara någon annan för att bli accepterad, omtyckt och respekterad i livet.

Camilla öppnar upp utbildningen med frågor för att bli medveten om detta i mig själv:
-När känner jag mig obekväm och varför?
-Måste jag lägga på något extra för att personer ska tycka om mig?
-Hur mycket bryr jag mig om vad andra tycker om mig, och hur mycket glömmer jag vad JAG faktiskt känner och vill innerst inne?

Att möta sina medmänniskor och sig själv med KÄRLEK och medkänsla. Vi har alla våra historier, men historien spelar ingen roll för det kommer alltid tillbaka till känslorna bakom det som händer. Det är så man kan relatera. Det är nog därför vi får gå igenom mycket känslomässigt i livet under perioder. Jag tror det. För att få en djupare förståelse för andras känslor och liv. På ett helt annat plan. Det är många gånger skrämmande under livsresan för att det kan bli så mörkt, kallt och ensamt, men då blir ljuset också så mycket starkare när det skiner igenom.

AHIMSA är temat för denna första helg och det står för allt som har med öppenhet, kärlek, icke-våld, icke-dömande, acceptans, helt enkelt en inbjudan att se det vackra, det jobbiga, konstiga, genanta, oro och rädslor hos mig själv med ett öppet sinne och med kärlek och omhändertagande. Att inte döma, kritisera utan möta mig själv och andra med mitt hjärta öppet. Vi går alla igenom livet och allt som sker i det. Vi har alla ärr och svarta hål av sorg och saknad. Vi gör alla fel, vi gör misstag, gör saker vi ångrar, önskar få ogjort, helt enkelt vi är alla MÄNNISKOR. Valet som gör all skillnad är hur vi MÖTER detta. Hur väljer jag att möta jag livet, mig själv och de jag har i min närhet?

Livet är verkligen en ständig resa. En resa som aldrig tar slut. Hur det än känns i kroppen och sinnet så är jag hela tiden på väg, på väg framåt, någonstans in i det okända.
Det okända som jag kan göra till precis vad jag vill! Det okända som kan skapa en stor rädsla och oro om jag går in i framtiden nu i förtid och redan börjar måla upp för scenarier om saker som inte hänt, eller kommer hända, eller saker jag vill ska hända, men inte vet hur. Att acceptera att man har en rädsla är ett första steg till utveckling och frid. Acceptans skapar en mjukhet i sinnet och själen. Att acceptera att det okända kan kännas skrämmande, att acceptera att rädslan finns där hos mig, men att då välja att inte låta den ta över. Låt kärleken, hoppet och tron vara starkare än rädslan.

ALLT är verkligen möjligt och det finns inga hinder för vad jag kan skapa i min framtid. Men min framtid börjar med vad jag väljer nu. I denna stund som är mitt liv JUST NU. Jag kan alltid välja just i detta ögonblick hur jag vill leva, och hur jag vill möta livet. Att komma till en känsla av acceptans till mig själv, min kropp, mina önskningar är ett första steg. Att bli medveten om vad jag skapar för hinder för mig själv bara genom att stoppa min energi, stoppa min sanning genom att säga till mig själv att jag inte är nog, inte räcker till, inte kommer klara det, att mina drömmar inte är värda eller möjliga att förverkliga. Vi säger så mycket till oss själva, skickar så mycket signaler till vår kropp, ofta inte medvetna om vad det har för faktiska konsekvenser.

Yogan öppnar upp oss för livets möjligheter. Den ger oss en inblick i vårat eget liv, en inbjudan till att att studera sig själv inifrån och ut. Vi är alla olika och har olika önskningar, sanningar och drömmar att gå efter, och att få verktyg att studera och komma fram till vem JAG ÄR, är den största gåvan jag kan få i livet. Det är denna gåva Camilla ger. LIVET, det som händer JUST NU, att få möta denna magiska resa med alla fantastiska verktyg som yogan har att ge.

Vad är ditt syfte?

Camilla lade fram denna fråga under helgen.
Att bara i mitt sinne ställa mig själv denna fråga öppnar upp för oändligheten och förändrar allt. Denna fråga skapar miljoner andra frågor i huvudet och får mig att gå tillbaka till grunden, till det som faktiskt är det viktiga i livet:

-Vad gör mig lycklig?
-När mår jag bra?
-Hur lever jag när jag mår bra?
-Vilka människor ger mig plats att utvecklas och färdas i riktning mot mitt syfte?

Jag har antagligen inte ett definitivt svar direkt, men genom att öppna upp mig för att lyssna och acceptera svaren jag har i mitt sinne och min kropp, skapar jag en helt ny energi och utgångspunkt i livet där jag faktiskt med acceptans till mig själv kan skapa det liv och livssituation jag önskar.

MUULADHARA är chakrat som är kopplat till vår känsla av acceptans, värdighet och basala behov i livet. Det står för att känna sig grundad, rotad, trygg säker, vilket är vitalt för vårt välmående. Grunden, en säker bas är nödvändig för att känna frihet. Utan stabilitet finns heller ingen frihet, vilket även applicerar när jag utövar yoga. Utan en stabil grund ner i mattan, kan jag heller inte skapa frihet och balans i kroppen och livet.

Många gånger tror jag att jag försvinner bort från min grund i osäkerhet för vad andra ska tycka om mig om jag gör vissa val eller beter mig på ett visst sätt. Jag tror många gånger jag tar mig ifrån min grund genom att tänka för mycket, skicka ut energi till situationer som oro och rädsla för framtiden, osäkerhet på mig själv då jag inte vågar lyssna till fullo på min intuition och det jag egentligen vet är sant för mig, och en vana att inte uttrycka mina sanna åsikter i rädsla för att inte bli omtyckt eller accepterad.

Men då försöker jag ta med mig någon som Camilla sagt:

”Whatever happens, I will be ok. Always!”

För när jag faller, (vilket jag nu förstått att man gör ibland i livet), finns jorden under mig och fångar mig. ALLTID. Jag behöver aldrig oroa mig för att den ska försvinna under mina fötter. Samma relation önskar och vill jag ha i mitt liv, med mina relationer till andra och till mig själv. Även om det ibland känns som jag faller så vet jag att när jag är sann emot mig själv, min intuition kommer jag att agera utifrån den, utifrån mitt djupaste jag och då kommer jag alltid att landa tryggt i min egen famn och även i famnen på dem som accepterar mig till fullo. Jag kanske är ute och svävar ett tag, på stormiga vatten, flyger omkring utan fotfäste men min stabilitet finns alltid någonstans inom mig. När jag vågar till fullo acceptera mig själv och allt det som är jag, blir det min bas som jag bär med mig vart jag än är, i vilken situation jag än befinner mig i.

Det känns skrämmande att ta steget ut i sanningen. Det kommer ibland göra så ont det är jag medveten om, jag kommer ibland trampa på några tår, tappa bort relationer jag trodde var nära, men allt det som inte är viktigt kommer att skalas av bit för bit. Och tillslut kommer jag ha kvar det som är JAG. Mitt syfte, min sanning, min själ och jag kommer att bli ett. Det är också det som är affirmationen för Muladhara- I AM.

Det är där min trygghet är. I mig. Inte utanför, från någon annan människa eller situation, men i vetskapen om att jag agerar utifrån mitt hjärta, min själs önskan.

Min grund är stark. Jag har en kärna i mig, så stark som urkraften, så stark som naturen som jag kommer ifrån.

I AM WORTHY, ALWAYS

Emma,
Yogalärare & Mentor

2018-12-15T12:24:13+00:00september 26, 2016|Categories: Yogaroom lärarutbildning|

Leave A Comment