Min sanning av Emma

//Min sanning av Emma

emmayin_ny


Jag kan bara vara den jag är där jag är i mitt liv just nu. Om jag börjar tänka framåt eller bakåt tappar jag kontakt med nuet och lever heller inte mitt liv där jag är idag, utan hela tiden i tanken, i rädsla och ånger över dåtid och oro över vad som kommer ske i min framtid. När jag däremot drar mina känslor till stunden, känner tangenterna på datorn jag skriver på, känner mina andetag, är medveten om vinden och regnet emot min kind, på riktigt tar in och ser personen jag har framför mig i ögonen, då börjar livet på riktigt. För då lever, känner och upplever jag det som är NU och det är den enda stunden som egentligen är mitt liv. Det är det enda jag har.

Min sanning ändras med tiden. Ånger är ju egentligen ett fullkomligt ”waste of time” för jag handlar hela tiden utifrån vart jag är just nu och vad min sanning är i detta nu. Jag gör hela tiden det jag tycker är rätt och passande i mitt liv medan jag lever det och i dåtiden gjorde jag det jag kände var rätt då, utifrån den kunskap och erfarenhet jag hade i mitt liv då. NO JUDGING! För att släppa taget om rädslor, gamla hjärnspöken och vanor menar Camilla att det som fungerar bäst som medicin emot rädsla är KÄRLEK! Där jag för in kärlek i mina tankar och mitt liv, finns ingen plast för rädslor. Dessa två känslor är varandras motsatser! Så att istället möta mig själv med medkänsla, gå tillbaks i tiden och känna kärlek för den jag var då, släppa på gamla knutar av ångest, låta dem få tina upp och flyta ut, förlåta mig själv för det som varit, ge mig själv plats och frihet, för det förtjänar jag. Jag är värd allt vackert och all kärlek i livet. Och det häftiga är att när jag möter mig själv med kärlek och omtanke blir jag också en bättre medmänniska till alla dem jag möter under livets resa, eftersom jag utstrålar och agerar från det tillstånd jag själv befinner mig i! WOW, kärlek är verkligen grejen i livet på ALLA plan!

”När du känner kärlek, våga handla enligt känslan. Uttala det du känner. Var sanningsenlig. Var öppen” – Deepak Chopra

För när det kommer från kärlek är det rent, för det är själens språk. Sen kan jag aldrig veta hur det landar utanför mig, men jag har ”set my feelings free”, jag har förebyggt en blockering av min flod, min inre livsflod. När jag släpper på dessa hämningar, blockeringar, gamla trauman, skam, skuldkänslor över vad jag gjort, borde gjort och istället landar IDAG, landar i livet då kommer sanningen till mig. Alla snurrande tankar skingras och jag kommer vara i tystnad och faktiskt höra mig själv. Förstå vad jag vill och önskar i livet, och det jag önskar kommer att komma till mig för jag har släppt blockeringarna och är öppen på alla plan; själsligt mentalt, fysiskt och spirituellt att ta in det jag vill ha i mitt liv. Jag gör mig tillgänglig för livet. Som ALLTID finns här och väntar på att jag ska ta stegen dit JAG VILL! Jag öppnar upp och ger livet en möjlighet att jobba med mig! För den enda stunden jag har kontroll över är den jag är i NU.

 Alla är på sin egen väg, emot sin sanning

Sen menar jag inte att jag inte möter motgångar, men om jag landar i vetskapen att alla människor lever SINA egna sanningar så behöver jag aldrig ta något personligt!

Jag kan aldrig veta vad någon annan människa går igenom i sitt liv, eller hur deras sanning ser ut just nu. Jag kan aldrig kontrollera hur någon annan ska reagera på det jag gör eller säger, utan jag kanbara leva i nuet, säga det som kommer från mitt hjärta förlita mig på min intuition, mitt hjärtas röst. Släppa mina känslor fria, så får personer i min omgivning välja att ta emot det jag erbjuder eller att låta känslan flöda vidare. Därför tror jag att vi möter de människor vi ska möta under livet, precis när vi ska möta dem, det finns alltid en mening med alla möten och situationer. Sen är det JAG som måste lära mig att inte klamra mig fast vid ett minne, eller en situation jag önskar skulle stannat kvar, för då fastnar jag i det förflutna och missar allt annat på vägen. För om en situation eller känsla inte är sanning för alla inblandade i situationen kommer det heller inte bli en sann situation för mig, för energin skulle bara vara låst och frusen och stanna på ett ytligt plan.

 

Temat för denna helg var ”Live your truth”. Min sanning är ju fullt ut min egen så när jag vågar släppa fram det som ÄR JAG från djupet av min själ kan jag också slappna av och låta energin i min kropp och mitt liv flöda fritt.

Jag behöver inte låtsas att jag är någon annan och skapa massa blockeringar i min kropp och mitt sinne utan istället bara vara mig. Det är det enda jag kan göra i livet. Vara mig själv! Och älska mig själv villkorslöst för den jag är. Vara lika omtänksam, hjälpsam och förstående emot mig själv som jag är emot andra.

 

Så att ge mig själv och andra frihet att vara precis den och där man är i livet, öppna mitt hjärta, lyfta mitt hjärta, ge min fysiska kropp plats så kommer mina känslor också att få plats att flöda igenom min kropp helt fritt som en virvlande vårflod. En virvlade vacker vårflod som jag inte vill missa en sekund utav därför väljer jag att öppna mitt hjärta och min själ för livet NU. Jag tar in närhet, kärlek, kramar, höstens färger, dansen, sången, skrattet, gråten. Jag låter det få fylla min kropp, men sedan låter jag det även få rinna av mig som mjuka vattendroppar som smeker min hud.

Livet kommer alltid att pågå, det finns ingen destination! Det finns bara dagar, nätter, tid, rum, universum att uppleva och LEVA!

Så andas, dansa skratta, gråt lev och KÄNN. VÅGA KÄNN. Våga LEV. Livet väntar inte, det pågår i denna stund, denna sekund! Ge mig själv och de själar jag möter i livet gåvan av frihet och plats, plats att bara vara här och nu!

Jag läste att för att balansera vårat andra chakra är TACKSAMHET en av de största redskapen. Om jag i min fulla makt försöker att känna mig oändligt tacksam för just den stunden jag är i just nu. Oändligt tacksam att jag andas, känner, smakar, luktar, LEVER, så släpper oro och ångest och mitt liv kan flöda på.

SVADISTHANA

Svadisthana är vårt andra chakra som behandlar kreativitet, sensualitet och är vårt känslocenter i kroppen. Att våga visa sig sårbar, kasta sig ut i livet, kasta sig in i kärleken, att våga känna känslor, men även låta dem rinna genom kroppen som vatten utan att bli till is och fastna. Elementet för andra chakrat är just vatten. Vatten som kan ge näring, kreativitet och liv till kroppen och sinnet, men även frysa till is eller rinna galet och vilt över gränserna som ett stort hav och ge mig känslan att jag inte kan kontrollera livet och allt det innebär. Då älskar jag Camillas tankar om att ge livets flod flod-banker att rinna emellan!

”Låt inte floden rinna över kanterna, genom att sprida ut din energi överallt, utan ge floden banker som den kan rinna emellan. Energin blir då stark och riktad, och du är på väg någonstans och får möjligheten att rikta din energi, precis dit DU vill!”

Men allt i hela livet handlar om balans, och ibland är kanske det bästa jag kan göra att låta floden helt galet och vilt få kasta sig över kanterna på banken, för att sedan landa tillbaka eller hitta en ny bäck eller flodfåra att rinna genom. När jag genom meditation, att faktiskt sätta mig ner och lyssna till mitt hjärta, vad som är sant för mig och när jag hela tiden jobbar på att checka in mig med sig själv, lär mig att lyssna inåt kan jag bli bättre på att våga falla tillbaka till min egen trygghet och kropp, för att inte svepas iväg med vattnet fullkomligt eller låta mitt livs flod frysa till is genom att trycka ner mina känslor gång på gång. När jag tar mig tid att lyssna på min kropp, då lär jag mig också att hitta balansen för mitt livs flod och kan känna när kraften behöver släppas lös eller dras in.

 Våga mig in i mörker för att hitta ljuset

Andra chakrat handlar så mycket om att hitta glädjen i att jag är UNIK, det finns ingen annan som är som mig! INGEN! När jag lär ut yoga till andra är detta en av de viktigaste lärdomarna jag kan ta med mig: att faktiskt VARAMIG SJÄLV!

Jag kan inte vara någon annan eller säga saker på ett sätt som någon annan gör. Att verkligen ta in detta och förstå det på djupet i min själ skulle ge ett enormt lugn i mitt liv. Att förstå att jag är jag. Alla sidor av mig är jag, inte bara de vackra sidorna som jag vill visa upp för världen, utan även de mörkare, jobbigare, blygare, mer introverta, de jag skäms för eller inte fullt ut vill stå för. Skam och skuldkänslor blockerar mitt andra chakra så att våga gå in i det mörka, blotta mitt inre och inte gömma en del av mig, utan våga släppa fram dem i ljuset för att släppa fram min sanning för mig själv och för andra ger mig själv en enorm FRIHET. En frihet och en öppenhet, och faktiskt en inbjudan för andra att se MIG, att känna tillhörighet, och ärlighet. Denna ärlighet ger trygghet, för som elev när jag har en lärare som är sann sig själv så känner jag att det som sägs och lärs ut under klassen kommer från en sanning djupt från hjärtat, och då kan det inte bli fel! Camilla brukar säga att

 ”När du lever din sanning, kan det bara bli rätt!”

Jag är UNIK. Det finns ingen annan som är som jag och jag är tillräcklig, perfekt och precis där jag ska vara när jag är MIG SJÄLV.

Mitt jobb i livet är att hitta det som är jag, inte det som någon annan tycker jag borde vara! Lita på MIG, jag är värdig, jag vet vad jag behöver, min kropp vet vad den behöver, våga lyssna på mitt inre.

Våga gå efter min passion, känn vart min kreativitet vill leda mig. Ibland tar man sig själv så seriöst! Släpp lös, våga visa dina galna sidor, tänk vad världen hade varit annorlunda om inte alla var så rädda för att göra fel, eller vara onormal!! Så ge dig ut i skogen och hoppa i löven, se de magiska träden, andas in skogens härliga doft, säg till någon att du älskar dem, ge någon en kram och var fullkomligt närvarande i det. För det är det enda du har, ditt liv JUST NU. Så KÄNN.

För Vem bestämmer egentligen vad som är normalt?

Våga se mitt liv från andra vinklar, våga ifrågasätta vad som är MIN sanning och vad som är andras sanningar/samhällets sanning som tvingats in i mitt huvud och tankar utan att jag egentligen märkt det. Att ställa mig själv frågor för att hitta min egen väg, min passion!

-Vad mår JAG bra av att göra?

-Har jag någon rädsla som hindrar mig från att se alla oändliga möjligheter i livet?

Så att våga släpp rädslan att inte vara nog, våga se och stå för alla mina vackra sidor, ha medkänsla till mina mörkare sidor, ge dem kärlek och omtanke. Att spräcka bubblan om vad som är normalt och inte, ger hela mig själv och mitt liv en helt ny utgångspunkt! En utgångspunkt och ett val, att leva mitt syfte, min sanning och PASSION. Jag ger mig själv den plats jag är värdig, för jag är värdig allt vackert i livet, allt magiskt! När jag vågar ge efter, låta vattnet få flöda, vågar följa med på livets vågor, uppskatta resans gång, livets dans, det är också då jag finner frid med mig själv och med livet.

Då kommer jag aldrig att känna mig bortglömd eller ensam för jag kommer bli min egen bästa vän och därmed hitta och dra till mig personer som älskar mig för den jag är, inte bara en sida av mig eller någon jag låtsas att jag är.

”I am at peace”

Min fysiska kropp är bara en del av mig

En annan sak som verkligen föll på plats för mig under helgen var att ALLT som bygger upp mig som människa är faktiskt inte synligt för blotta ögat. Lika mycket som mina muskler och fysiska kropp är jag, så är min själ och mina känslor jag!

Den fysiska kroppen är bara en del av min varelse, jag är uppbyggd emotionellt, mentalt, fysiskt och spirituellt. Om en av dessa byggstenar är ur balans så drar jag med mig de andra! Och om jag då kan balansera en av dem, så kommer det att dra med dem andra in i en resa emot balans! Så häftigt! Man kan ju tänka sig hur mycket blockeringar jag kan skapa i min kropp om jag inte är sann mig själv, inte talar MIN sanning och inte lever den! Då krymper och knycklar jag ihop mig själv till en liten spänd känslo-boll och drar även med mig min fysiska kropp i dessa kontraherande förminskande känslor.

När jag istället väljer (för jag har ett val!) att leva min sanning till fullo och står för den, blottar mitt inre och låter energin flöda som vatten genom livet. Då kan allt bara gå rätt därifrån! Jag ger mig själv och min kropp PLATS att vara jag. Det säger ju nästan sig självt att då får mitt inre plats och jag släpper, expanderar låter musklerna, bindväven få släppa taget och få FRIHET! Jag tror att yogan kan hjälpa så många att fysiskt hitta sin optimala hållning, vilket indirekt kommer leda till att man hittar sin kropp, sitt hem i sig själv, vilket gör det lättare att landa in i sitt optimala energiflöde och liv på alla plan. Det är nog därför man mår så bra efter ett yogapass, för man tar sig ett steg närmare sig själv, man vandrar emot sin inre kroppsliga intelligens istället för den yttre ytliga intelligensen skapad av egots illusioner och världsbild. Ett steg närmare sin kärna som är till 100 % kärlek. En villkorslös kärlek till mig själv och alla jag möter.

LOVE is all you need <3

Så jag tänker ta ett aktivt val. Jag tänker välja vakna upp varje morgon och zooma in emot denna kärna av kärlek. Tacka mig själv för allt jag är, och inte allt jag inte är. Livet är NU och jag tänker leva det. Som mig. Med min kropp, min själ, mitt HJÄRTA.

Vara närvarande i alla möten och alla situationer så kommer jag att finna känslan av frid i att vara fullkomligt där jag är! Verkligen smaka på maten jag äter, verkligen känna kramen, känna texturen av underlaget jag sitter på, känna värmen från en hand i min, känna tårarna emot mina kinder när gråten kommer. Jag tänker våga lyssna med hjärtat och leva NU!

Och fråga mig själv:

-Vad är min passion?

-Vad får mig att fullkomligt glömma tiden och bara vara i nuet?

-Vad finns det i mitt liv, min kropp som gör mig full av lycka och tacksamhet!

Och faktiskt välja att fokusera på det fina! Att fokusera på det som får mig att må bra ända in i själen! För i detta korta liv vi har, varför låta rädsla stå i vägen för det som är min sanning?

Att inte frysa fast vid beslut utan vara öppen och låta tiden få föra med sig det som ska ske, jag vet aldrig vad sanningen kommer att visa mig längre fram! Så att lita på livets process och att det alltid kommer att finnas något att glädjas åt i livet vart jag än är när jag andas in NU och andas ut NU.

 

Värme Emma

2018-12-15T12:24:13+00:00november 9, 2016|Categories: Okategoriserade|

Leave A Comment