Leva från hjärtat av Emma

//Leva från hjärtat av Emma

När det känns jobbigt och tungt, och jag inte känner för att gå ut i ”verkligheten” och egentligen helst bara vill vara för mig själv så brukar jag försöka landa i KÄRLEK. Förstå att det enda alla egentligen önskar är att få leva i kärlek och harmoni. Då smälter mina rädslor och fördomar, tyngden i min kropp släpper och jag ser mer klart.

Jag känner direkt en djup samhörighet med världen, alla människor och varelser som jag delar denna plats med. För under ytan, under vårat skinn, under alla lager så är vi är alla en och samma. We all come from the same place and that place is

LOVE

Att få leva i den kärlek som vi kommer ifrån som vi är gjorda av och som vi är värda att få uppleva varje dag varje stund. En villkorslös kärlek som inte har några förväntningar, krav eller bindningar.

När jag lever och agerar från denna plats av medkänsla till mig själv och andra i mitt hjärta så får livet en mening, för småsaker som annars kan irritera eller störa förlorar all betydelse inför denna större kraft. Att hitta min kärleks-väg genom livet, att lära mig att möta mig själv och andra med villkorslös kärlek. Att se förbi våra olikheter och se det som finns längre in i kärnan av oss alla känns som det mest väsentliga och viktiga i detta liv.

Det jag funderar mest på just nu är

Hur älskar jag mig själv och hur kan jag känna mig hel och tillräcklig?

Livet pågår NU!

Kärleken finns ALLTID här.

Jag har allt jag behöver i mitt liv och i mig själv.

Jag önskar att fylla mitt hjärta med så mycket kärlek att det svämmar över, räcker till och bli över till mig och dem jag möter i mitt liv,

När jag finner ro i stunden, bara får VARA den jag är just där jag är NU, så känner jag kärlekens kraft. Denna känsla kommer och går men jag tänker att ju mer jag fokuserar på den, desto mer kommer den att infinna sig hos mig. Man blir det man tänker så:

”Be the love I want to see in the world”

Det är så sant, allt startar inifrån!

Hur lär jag mig att se det goda och att att fokusera på kärlek i allt och alla situationer i mitt liv?

Camilla pratar om att det enda som egentligen finns är kärlek och rädsla och allt annat är förgreningar av dessa två känslor. När jag agerar på ett sätt som inte kommer från hjärtat och kärleken så är det av rädsla. En instinkt att skydda mig själv för jag har blivit gripen av min rädsla och för ett tag blivit förblindad av den. Rädslan stänger av mig från mitt hjärta och mitt hjärtas röst. Den får mig att tappa kontakten med mig själv och gör att jag försöker finna inre frid genom att kontrollera och styra mig själv, mitt liv och andra. När det egentligen inte finns något att kontrollera! När jag istället vågar leva i kärlek INIFRÅN kommer denna känsla att spridas till mitt liv och allt och alla jag möter i livet. LET GO! Låt livet får hända, möt det med kärlek och öppenhet, lära mig lyssna till mitt inre och ta hand om MIG, älska MIG för allt det jag är just nu! Without restrictions and limits!

När jag känner rädsla eller djup ensamhet, sätta mig en stund, sluta mina ögon andas in emot mitt hjärta och andetag för andetag känna ur jag får smälta samman med universum och det universum jag är i mig själv. Mitt hjärta vill få mig att förstå att jag inte är ensam. Att få hela mig själv inifrån, för det är där all förändring startar.

Möta mig själv på djupet, djupet av mitt hjärta-Anahata chakra som är oförstört och en oändlig källa tillvillkorslös kärlek.

Lära mig att jag är den trygga punkten i mitt liv. Den harmoniska solnedgången vid stranden, den oändliga frihetskänslan jag får när jag tittar ut över havet finns inom mig! För jag förändras och skiftar precis som naturen för jag och naturen är en och samma.

Livet kommer alltid att pågå och förändras. Livet ÄR just nu i denna stund. Personer kommer att komma och gå i mitt liv, situationer förändras och min kropp kommer åldras men mitt hjärta mitt inre, min ljusaste punkt inom mig finns alltid där och kan lysa upp. För när jag lyser upp inifrån, startar med MIG så kommer jag att sprida ljuset vidare och det kommer gå som ringar på vattnet. Det är syftet med detta livet tror jag, att hitta min egen kärlek så att jag kan leva i den och dela med mig av den till andra. Vad skulle annars vara viktigt i detta liv om det inte var kärleken?

Hur kan jag ge och ta emot kärlek utan förväntningar och bindningar?

Detta är en av de stora frågorna i livet för mig! Att uppskatta allt det jag får ta emot och att ge villkorslöst utan att förvänta mig något tillbaka. Hur gör jag det?

Jag tror att det är ständig övning och även igen att inse att vi alla är samma! Att hitta medkänslan till någon annan, även när man känner sig sårad eller övergiven, för vi går alla igenom olika faser i våra liv. Denna quote sammanfattar det så fint:

”Be kind, for everyone you meet is fighting a battle you know nothing about”-Unknown

Så att våga lita på att alla de jag möter och allt som sker i livet sker när det ska ske och att jag varje dag (om jag väljer att se det så) får mer kunskap och ord i kärlekens språk och tal! Alla möten och relationer är en lärdom och gåva att vårda så gott jag kan med de meningar och dikter jag har just nu i mitt kärleksspråk.

IMG_6790

Hur älskar jag utan att klamra mig fast?

”When you love someone somtimes  you gotta let hem go” -Passenger

För att känna frihet i hjärtat så känns det otroligt viktigt att kunna låta personer man älskar få vara dem de är utan att ställa orimliga krav, eller be dema att vara något JAG öskar att de är. Att släppa taget om mitt kontrollbehov och låta livet ske naturligt och fritt! Ge min omgivning full tillit! För att LET GO är en enorm tillit! Tillit till en annan person att få vara precis som den är och att ändå älska och respektera den fullkomligt. Det är en konst och tar tid att lära sig att släppa taget för att finna frid!

Men när jag gör det ger det mig gåvan att få möta världen och alla varelser i den med öppet hjärta fullt i stunden i ögonblicket. I frihet. Redan till brädden fylld med kärlek i mig så jag kan få uppleva relationen och situationen utan att vilja ta eller ge för mycket, utan istället släppa kontrollen och öppna till en vacker dans i givande och tagande.

Brachmaraya är en av principerna i yoga som uppmanar att rikta min energi till det som verkligen betyder något i mitt liv. Att fokusera på det som är väsentligt för MIG och att förstå att det även kan betyda att jag vissa gånger måste ge efter, släppa taget om någon eller något för att kunna samla tillbaka energin till MIG för att mitt hjärta ska få frid och harmoni. Om jag ständigt ger bort mitt hjärta, ger bort min kärlek till omvärlden så drar jag mig bort från mig själv och känner mig vilsen och ensam.

Jag måste försöka starta med MIG, mitt eget hjärta. Att dela, och få ge och ta emot av kärleken som alltid finns runtom mig i varje andetag jag tar! Ge mig själv den kärlek och omtanke jag ger till andra men också att välja hur jag ser på världen och min omgivning:

Välja att se det goda i mina medmänniskor och i mitt liv kommer ge så mycket energi! Att se möjligheterna i utmaningarna, det jag lär mig från mina ”snedsteg” och att välja medkänsla emot mitt liv och de jag har runtom mig.

Att i mitt hjärta våga lita på att allt händer för en mening, att allt sker när det ska ske och att förstå att vi alla är här tillsammans ger mig så mycket mer livskraft än att försöka kontrollera och styra upp personer och situationer i mitt liv till något de inte är!

Att istället till fullo våga dyka in i mitt vackra hjärta, leva och uttrycka mig från denna plats av kärlek! Som är tillgänglig NU!

”When you understand in the depth of your heart that we are all one, you can drop all fear

There is nothing to be afraid of

You will never be alone again because you are everyone and everything in the whole universe

We are all connected through love”

– Emma

2018-12-15T12:24:13+00:00februari 22, 2017|Categories: Okategoriserade|

Leave A Comment