Listen to your heart and follow your heart av Maria

//Listen to your heart and follow your heart av Maria

Under vintern för 4 år sedan drog jag mig till yogan av nyfikenhet men också för att jag kände ett behov av att hitta ett sätt att stilla mitt sinne. I efterhand förstår jag att det var mitt hjärta som viskade till mig att lyssna på mig själv.Jag gick på några klasser på ett gym men jag fann bara att jag blev rastlös och undra när klassen skulle sluta. Dessutom hade jag svårt att koppla bort stereons musik från gymmet utanför. Trots det så kände jag inom mig att jag så väl behövde det. Jag bestämde mig för att söka vidare på andra typer av yoga. Jag hittade en annons om att prova på hotyoga. Jag testade och blev fast bokstavligen. Jag som alltid varit van att hålla igång fysiskt kände att här kunde jag träna kroppen och samtidigt börja lära mig om yogan. Underbart att snabbt kunna lära sig positionerna, svettas ut slaggprodukter, bygga styrka i hela kroppen och bli av med alla små krämpor runt om i kroppen. Allt eftersom insåg jag att det inte bara var kroppen som mådde bra utan även min mentala del. Jag hade dock stora svårigheter med vilan i Savasana – myror i hela kroppen och svårt att inte tänka på andra saker.

MariaEtt år senare efter min start med hotyoga beslutade jag mig för att gå yogalärarutbildning för Camilla. Jag hade bara nosat på yogan men inom mig kände jag att det skulle vara något för mig. Jag är så glad för att jag beslutade mig för det. Så mycket livskunskap och så mycket lärdom kring värdet av att lyssna och följa sitt hjärta. Jag är så tacksam för allt som jag har fick lära mig av Camilla, mina yogavänner som gick utbildning och min man och vänner som alltid fanns tillhands och lyssnade och hjälpte mig att reflektera inåt. Detta gjorde att jag på riktigt lyssnade till mig själv även om jag har hört det i så många år. Jag hade en inre dialog men jag valde att inte göra något åt det och jag trodde hela tiden att jag kunde acceptera det liv jag levde. Men det gick inte längre! Det gick ganska snabbt utför med min energi de sista veckorna i slutet av utbildningen och jag såg att det var en totalt ohållbar situation för mig. Vi körde ett litet hårdare fysiskt yoga pass till musik och jag insåg att jag älskar båda den fysiska utmaningen och musiken och men att jag inte längre gjorde något av det. Jag kom också på mig själv att jag inte glatts åt den grönskan som spirade runt omkring just då och som varje år annars bara har fått mig att vilja skrika som Ronja Rövardotters vårskrik! Jag kände mindre och mindre av de saker som tidigare fyllde mitt hjärta! Jag saknade mig själv!

Jag insåg att jag inte längre kunde fortsätta att lägga min tid på ett jobb på något som inte är i enlighet med mig själv. Jag hade underbara människor i min omgivning på jobbet och det kändes tråkigt att lämna dem. Jag har alltid haft utvecklande uppgifter och arbeten och fått vara med och påverka. Men jag såg inte syftet med att göra det jag gjorde. Jag är här för att göra något annat.

Två månader efter jag slutat mitt jobb –när lugnet lägger sig får man också tid att lyssna till sig själv- fick jag en dag min ”aha”. Det är trädgård och odling som ska vara min sysselsättning i kombination med yoga och hälsa. När jag ser tillbaka så inser jag att jag vetat om det långt innan. Om man knappt kan sova när man vet att man ska få arbeta i sin trädgård nästa dag – det är ett tecken! Så nu pluggar jag inom trädgård och odling! Det är så fantastiskt och det känns i hela mig att jag är på rätt plats. Jag tappar fortfarande mitt tålamod, kan ha svårt att slappna av, klandrar mig själv, blir irriterad etc men min bas är en helt annan än för ett år sen. Jag har en sann glädje i botten, nyfikenhet och en egen drivkraft inom mig!

/Maria

2018-12-15T12:24:13+00:00mars 17, 2017|Categories: Okategoriserade|

Leave A Comment