Yinyoga helg februari YLU av Emma

//Yinyoga helg februari YLU av Emma

emmayin6lrDet är lätt att tro att Yinyogan handlar om att släppa allt och sjunka ihop och ner i en position. MEN den är så mycket mer! Den är ett fantastiskt verktyg för att släppa på spänningar, få upp cirkulation och rörlighet i bindväven, lugna sinnet och nervsystemet men även att lära sig att använda andetagets kraft för att guida sig själv djupare in emot bindväven och hitta kontakt med kroppen på ett helt nytt plan!

Det är något man måste testa(ibland flera gånger) för att verkligen förstå och uppskatta Yinyogans värld!

Mia tar upp en mycket viktig vetskap under yogautbildnings-helgen.

Vår bindväv behöver röra sig på olika sätt!

Vi behöver ALLTID hitta balans i yogan precis som i livet.

Ingenting är bra att få för mycket av och heller inte för lite, och precis samma gäller här.

Yinyogan behöver kombineras med mer fysisk träning som tex; Hathayoga, löpning, gymträning eller snabba promenader.

Det är så viktigt att bindväven får röra på sig i alla olika riktningar!

Jag ser det lite som att få ge sig in på en upptäcktsfärd i min kropps fantastiska system och att få lära känna min egen otroliga kropp lite närmare! Att få ge sig in på en inre resa, det är verkligen vad denna typ av yoga handlar om. Att släppa utseende och prestation och få upptäcka gravitationens kraft och andetagets makt!

Vår kropp hänger ihop med bindvävens fantastiska system. Vår andning, våra muskler och bindväv, våra tankar hänger allt är länkat med varandra. Ger du din uppmärksamhet till en av dessa komponenter så kommer du at sätta igång nya processer i kroppen.

Så det är ju på så sätt självklart att om du påverkar en del av kroppen så kommer även en annan del av kroppen att påverkas. Mia pratar även om hur du på samma sätt bygger upp och påverkar hela systemet i kroppen beroende på vad du ger dig själv för näring genom mat.

Jag tycker att det är så spännande! För vem kan egentligen känna din kropp bättre än dig själv? INGEN! Så därför tycker jag det känns extra viktigt i livet att ge mig själv denna tid! Vara nyfiken på att lära mig mer om den viktigaste personen i mitt liv: Jag själv!

För mig handlar yinyogan om:

Att bara få vara och känna mig tillräcklig precis som jag är

Att tillåta mig själv att vara nog precis som jag är, precis där jag är i min kropp just nu. Inte vigare, inte starkare eller annat utseende utan precis bara vara MIG. Att släppa den inre dragkampen som ofta pågår i mitt sinne- jag borde detta, jag skulle gjort, jag kanske skulle se ut, bla bla bla och istället börja jobba MED min kropp. Bli ett team och vän med mig själv! Vad kan vara viktigare än det?

Lära känna min kropp

I stillhet och tystnad med andning ta ett steg närmare in emot MIG. Lära mig att observera min kropps signaler och sensationer utan att döma eller kritisera. Bli mer nyfiken på att hela tiden checka in med mig själv- jaha såhär känns det idag. Ibland förstå varför och ibland bara andas med och tillåta det som ÄR. Jag tänker att det hela alltid handlar om att bli medveten, för när jag blivit medveten om något öppnar det upp för nya möjligheter: Ändra till det bättre, eller om det redan är bra, fortsätta på samma spår!

Få ge mig själv en stund BARA för mig, min kropp och mitt andetag- en present till mig själv

Att försöka fullkomligt GE mig själv en stund av stillhet och tystnad. Jag har märkt att jag verkligen kan längta efter tystnad och att ibland bara få vara i stillhet. Det är något helt nytt för mig, för jag har alltid varit en person som tycker om att ha händelser och personer runt mig, men detta är något nytt. En längtan att bara få vara med tystnad och låta upplevelser tankar och drömmar få sjunka in eller ta form. Då är Yinyogan en magisk yogaform att ta till.

Ta fram mattan, bolster, filtar kuddar, sätt på lugn musik och bara få ge mig in i min egen värld för en stund, för att sedan komma ut i verkligheten igen stärkt och mer grundad i mig själv.

För varje gång jag ger mig själv tid med all uppmärksamhet riktad emot mig själv-kommer jag mig själv lite närmare och känner mig lite tryggare i mitt sinne och min kropp. För det handlar inte om att hitta den perfekta positionen eller den snyggaste kroppen utan det viktiga för mig i yogan handlar om att lära mig hantera mig själv och min kropp i livet som sker nu!

Det finns inte något facit på exakt hur jag tar mig dit, utan det är en ständig upptäcktsfärd, och där är Yinyogan ett fantastiskt verktyg på vägen!

2018-12-15T12:24:13+00:00maj 19, 2017|Categories: Yogaroom lärarutbildning|

Leave A Comment