FAITH av Emma

//FAITH av Emma

YLU Februari Vishuddha weekend
“Faith is believing that the outcome will be what it should be, no matter what it is.”Detta är mitt favorit citat som fått följa mig det senaste året, och jag har det just nu som bakgrund på min telefon. Det ger en frid i själen att faktiskt bara få LITA på att allt kommer att bli som det ska bli, allt kommer att lösa sig till det bästa.
Have faith to let go!

Temat för denna helg var LET GO och vilken frihet det ger att faktiskt få släppa taget, flyga! Fritt! Leva livet där jag är och släppa greppet om det som varit och det ska komma. Det enda som verkligen finns och är vekligt är denna stund. JUST NU. Det är magiskt hur fri och lätt jag kan känna mig stundtals när jag släpper taget. Jag vill lära mig att känna mig så längre stunder, att låta den känslan friheten hålla I sig! För den finns alltid inom mig!

Jag har funderat över vilka saker i livet som gör att jag känner mig fast och instängd. Många gånger är det:

-Ägodelar, allt jag tror jag måste hålla reda på, I rädsla att det ska försvinna
-Rädsla för att vara annorlunda, att världen inte ska respektera mig om jag är mig själv fullt ut
-Utkomsten av ett projekt, en yogaklass, ett samtal…. den behöver inte egentligen vara så exakt eller perfekt, det går ju inte att kontrollera. Kan vara ganska skönt att få öppna och låta universum ta hand om saker. Lita på att allt kommer bli okej för det blir det och tillåta flöde och överraskningar komma in i livet.

Vilken lättnad att låta allt bara ske som det ska, när det ska, lita på att allt kommer bli bra! Då öppnar jag upp min energi för alla MÖJLIGHETER och MAGISKA UNDER som sker framför mina ögon varje dag och varje sekund!

ÄR DU LÅST ELLER ÖPPEN?
Marie Forsell ställer denna fråga som låser upp mitt sinne och min kropp för MÖJLIGHETER istället för en fast utkomst som jag kanske annars får tvinga fram. En sak som jag tar med mig det senaste är:

Släpp taget om det jag måste forcera!

Relationer, perfekta situationer just let it go! Ingenting kommer någonsin att bli perfekt, och är inte det ganska så skönt!

När var och hur känner jag mig fri och öppen? Att fråga mig själv detta oftare och VÅGA gå in i upptäckten. Våga släppa greppet om det som håller mig fast i en låst tankebana eller kropp och flyga fritt! Det är läskigt men så nödvändigt för att LEVA! För jag vill inte leva ett liv i fångenskap i mig själv, jag vill känna mig värdig ta för mig, se uppleva, känna mig igenom mitt liv! Med allt vad det innebär! Inte stänga inne någon känsla eller reaktion utan istället lära mig parera och andas mig igenom allt det som kommer upp i livet för det är inte farligt! Det är bara livet! Och livet händer och pågår hela tiden varje sekund!

Våga vara i sårbarhet

Jag behöver inte trycka dessa känslor bort ifrån mig det bara låser mig! Alla känslor är naturliga att uppleva! Omfamna dem istället. Sårbarheten är så vacker, det är där livet är, i sårbarhet och att våga dela den med andra.

PAUS mellan tanke och reaktion
Det känns helt galet för mig men jag kan verkligen längta efter att få meditera och att vara i tystnad. Det är något jag aldrig gjorde förut jag ville alltid vara i miljöer där det var ljud och rörelse, men nu vill jag ibland bara sitta, andas, få sluta mina ögon, jag längtar efter det. Det känns som att jag måste hinna ikapp mig själv ibland, bara få vara med min andning, andas in emot mitt hjärta och lyssna och ta emot allt som min kropp vill tala om för mig. Återta kontakten med tystnaden i mig för det är där jag hittar min sanning.
Vi pratade mycket denna helg om att ta en paus, ett andetag innan jag svarar, eller går in i diskussion eller försvarsställning. Känna in om jag är låst eller öppen i mitt sinne innan jag tar ett steg vidare.

Femte Chakrat

Handlar om kommunikation och hur jag för en dialog med min omvärld för att de ska förstå min inre värld, men även hur väl jag lyssnar och uppmärksammar personen jag har framför mig!

Vishuddha är namnet på detta energicenter som även behandlar de ord jag använder mig av och hur jag uttrycker mig gentemot mig själv och andra.
Jag skapar min egen värld så jag vill försäkra mig om att jag använder ord med hög energi som ger och inte tar. Göra detta ögonblick det viktigaste, att lära mig att ge full uppmärksamhet till personen framför mig, så jag kan omfamna och ge och ta emot kärlek från personen jag delar stunden med.
Våga uttrycka det jag känner utan att såra andra eller gå in i onödiga fighter
Men också att våga prata ut, lägga fram och tala om mina innersta känslor.

För om jag inte gör det, hur ska jag någonsin kunna nå det jag vill, få det jag önskar, om jag inte blottar mitt inre och ger ut min önskan i universum?

DISCIPLIN
Camilla pratade under helgen även om hur viktigt det är med disciplin!
Ibland tror jag att jag gör det så svårt för mig själv istället för att bara ta ett beslut och sedan GÖRA DET!
Så här kommer några inspirerande Camilla citat som jag hade antecknat i min bok!

Har du en liten tanke om att du vill göra något, GÖR DET!!
Hitta disciplinen, gör det viktigt nog!
JUST DO IT!!!!

Let go of that you need to be praised by others and take control of your own life. Do it for the LOVE of it, for the LOVE of yourself!

How bad do you want it? Start one step at a time, set up goals along the way and then get there, DO IT!

vissudha

2018-12-15T12:24:13+00:00maj 22, 2017|Categories: Okategoriserade|

Leave A Comment