”Min Yoga Ekvation” av Gunilla Bårnsten

//”Min Yoga Ekvation” av Gunilla Bårnsten

Yoga + Jag = Sant

 

För mig är det viktigt med förhållningssättet att yoga är till för alla och då menar jag verkligen alla. Detta vill jag som yogautövare uppleva när jag är på yogamattan och som yogalärare förmedla till mina deltagare på klasserna. Yoga ska vara något vi tycker om att göra och mår bra av och inte ge oss prestationsångest eller krav. Alla kan yoga! Kan du röra dig och andas samtidigt kan du yoga. Har du en kropp och vill yoga med den har du en yogakropp. Du behöver inte se ut på ett visst sätt och du behöver inte leva på ett viss sätt för att kunna yoga. Börja där du står och går, var dig själv med allt vad det innebär. På mattan ska vi kunna vara oss själva till 100%! Du behöver inte försöka efterlikna någon annan.

Yogan kommer så småningom att hjälpa dig att lära känna dig själv, din kropp med dess möjligheter och begränsningar på ett positivt sätt. Jag är övertygad om detta även om det ibland inte alltid känns så även om man praktiserat i många år. Tålamod och vänlighet mot dig själv kan vara ett bra startkit när man bestämt sig för att utforska yogan. Dessutom behöver vi praktisera ofta för att få insikt om vad vi kan få ut av yogan på ett individuellt plan. Det finns ingen quick fix utan vi behöver komma tillbaka till oss själva på yogamattan gång på gång både i med och motgång. Kanske behöver vi börja att fundera lite mer på vad vi vill ha ut av just vår egen yoga praktisering och varför?

Självklart kan man praktisera yoga på olika sätt och på olika nivåer med olika syften och var du är eller vart du siktar vet bara du själv. Genom att ställa dig/sätta dig på mattan eller stolen kan du utforska ditt behov och din väg sakta men säkert. En yogalärare för alla guidar dig på ett sätt som tillåter att du får utvecklas i din egen takt och gör att du har en bra känsla både i kropp och sinne efter klassen. Inte att du känner dig otillräcklig eller att din kropp inte passar för yoga. Prova dig fram vad som ger dig en positiv känsla och vilja att komma tillbaka till mattan. Ibland behöver vi utmana våra tankar och testa nya saker för att förstå vad vi mår bra av.

För vi mår bra av yoga och den är för alla!

// Gunilla Bårnsten (Undervisar Hotyoga på Yogaroom torsdagar 17:30-18:45)

 

 

 

2018-11-18T10:44:59+00:00mars 10, 2018|Categories: Okategoriserade|

Leave A Comment